India opent Indiaas-Nederlands expertisecentrum voor bloemen en groenten

Een geheel nieuw Indiaas-Nederlands expertisecentrum voor bloemen en groenten werd onlangs geopend in het Indiase Wayanad. Het centrum richt zich op het vakkundig telen van bloemen en groenten en op de distributie van kwalitatief goed plantmateriaal onder telers. In de eerste fase zullen telers, lokale ondernemers en ambtenaren via verschillende programma's worden bijgeschoold.

Het expertisecentrum beschikt over een laboratorium voor weefselkweek dat is opgericht met als doel het leveren van kwalitatief hoogstaand plantmateriaal.

Het centrum zal ook onderzoek doen naar de mogelijke resultaten van de agro-horti-toerismesector in de omgeving. Het idee is om Wayanad te veranderen in een centraal tuinbouw- en bloementeeltknooppunt. Het centrum zal fungeren als een kennisbank van Nederlandse technologie en praktijken die relevant zijn voor India. Het werd door minister Pinarayi Vijayan (op foto) tijdens een virtuele vergadering ingehuldigd. Later werd de vergadering voorgezeten door de minister van Landbouw, Narendra Singh Tomar.

Tijdens de bijeenkomst verklaarde Vijayan dat het centrum zou helpen om de agrosector in de provincie Kerala nieuw leven in te blazen en dat het tal van Nederlandse creatieve tuinbouwinnovaties zal implementeren. Later merkte Tomar op dat het centrum het hele land ten goede zal komen en zich niet beperkt tot Kerala alleen.

Bron: krishijagran.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven