Codema zet stappen op CO2-Prestatieladder

Onlangs ontving Codema het CO2-bewust certificaat voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Hiermee is het bedrijf naar eigen zeggen één van de eerste bedrijven in de tuinbouwsector die in het bezit is van dit certificaat en toont dat het actief werkt aan CO2 reductie.

Samen met klanten, partners en medewerkers wil Codema de mogelijkheden voor CO2- en energie reductie benutten en hiermee CO2 uitstoot en energiegebruik reduceren. Codema is trots op de behaalde certificering.

Reductie van CO2- en energie gebruik maakt deel uit van een verantwoorde bedrijfsvoering. Daarbij voelt het bedrijf zich als totaal leverancier van tuinbouwoplossingen in de voedselsector, maatschappelijk betrokken om bij te dragen aan onze wereldwijde klimaatuitdaging. "Wij geloven in onze bijdrage aan het scheppen van een duurzamere wereld voor toekomstige generaties. Klimaatneutraal ondernemen draagt daaraan bij. Onze behaalde positie op de CO2-Prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) is daarvan een afgeleide."

Klimaatneutraal ondernemen
Codema stelt zich ten doel om volledig CO2-neutraal te worden. Om dit te bereiken, ontwikkelde het bedrijf een gestructureerd plan om de CO2-uitstoot en het energiegebruik te meten, te verminderen en te compenseren.

Codema’s 2019 footprint met scope 1 en 2 CO2 emissies geeft 2.140 ton aan eigen CO2 uitstoot aan. Jaarlijks voert het bedrijf dezelfde meting uit en vergelijkt de footprint met voorgaande jaren. Op die manier is de uitstoot te monitoren en sturen ze op maatregelen om CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Inzicht, reduceren en compenseren
Codema neemt een aantal maatregelen om zijn footprint te reduceren. "We denken na of we betere keuzes kunnen maken. Zoals het kiezen voor groene stroom, zonnepanelen, beperken van vliegbewegingen en een hybride wagenpark. Goede zakelijke beslissingen die beter zijn voor onze planeet."

Klimaatneutraal ondernemen is ook belangrijk voor de investeerder aan de zijde van Codema, Nordian Capital weet men bij Codema. "Nordians hele investeringsportefeuille compenseert al haar uitstoot middels gecertificeerde contracten met de Land Life Company. Deze stichting zet zich in voor de herbebossing van zo’n 2 miljard hectare land over de hele wereld."

CO2-Prestatieladder
De CO2-Prestatieladder is een instrument dat organisaties als Codema helpt om hun CO2-uitstoot in de organisatie, in projecten en in het bedrijfsleven te verminderen. Het geeft inzicht in de verschillende energiestromen en de footprint. Het zet bedrijven aan tot het ontwikkelen van ambitieuze doelen om de CO2-uitstoot en energiegebruik te verminderen.

Daarnaast neemt men deel aan een initiatief welke zich richt op het reduceren van CO2--uitstoot en energie gebruik. De CO2-Prestatieladder is in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden (SKAO). Projectleider Gijs Termeer van SKAO: “Codema toont daadkracht door haar innovatieve en duurzame bedrijfsvoering. De CO2-Prestatieladder is voor het bedrijfsleven inmiddels het standaardinstrument voor een duurzame groene economie.”

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.