Varta en Naïo Technologies werken aan laadstation voor land- en tuinbouwrobots

Naïo Technologies, een bedrijf dat land- en tuinbouwrobots maakt, en Varta, een bedrijf dat batterijtechnologie levert, gaan hun krachten bundelen om een autonoom, transporteerbaar laadstation voor land- en tuinbouwrobots te maken.

Ingenieurs Gaëtan Séverac en Aymeric Barthes hebben in 2011 Naïo Technologies opgericht. Het bedrijf uit het Franse Toulouse ontwerpt, fabriceert en verkoopt in samenwerking met telers en consumenten land- en tuinbouwsystemen.

Volgens Naïo zijn bijna 160 van hun robots wereldwijd in gebruik. Het gaat onder meer om Oz, die is ontworpen voor verschillende typen telers (zie video hierboven) en om Dino die helpt bij het onkruid wieden op hellende vlakken.

Varta
Het Duitse Varta produceert en verkoopt microbatterijen, huishoudbatterijen en energieopslagsystemen. Het productassortiment omvat batterijen op maat voor een breed scala aan toepassingen. De groep heeft momenteel bijna 4.000 mensen in dienst. Met vijf productiefaciliteiten in Europa en Azië en distributiecentra in Azië, Europa en Noord-Amerika zijn de operationele dochterondernemingen van Varta momenteel actief in meer dan 75 landen wereldwijd.

De partners zeiden dat hun gezamenlijke doelstelling is om end-to-end oplossingen te bieden middels een oplaadstation waarvoor geen aansluiting op het elektriciteitsnet nodig is dankzij draadloze zonne-energie- of regeneratieve systemen. Autonoom opladen is bedoeld om de behoefte aan gebruikersinteractie tijdens het gebruik te verminderen.

De Oz robot werkt op de Easy Blade batterij. (Foto: Varta)

Door land- en tuinbouwrobots zelf te laten navigeren naar oplaadtrailers als de batterij leeg is, willen Naïo en Varta telers in staat stellen 24 uur lang robots te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over de stroomvoorziening. Dit zou een groot voordeel zijn, vooral tijdens seizoenpieken.

Het partnerschap is met twee proofs of concept begonnen om de haalbaarheid van de systemen te testen. Allereerste zullen de batterijen van Varta in Oz iworden geintegreerd, de eerste robot van Naïo Technologies die inmiddels door meer dan 120 telers wereldwijd wordt gebruikt. Het doel van de pilot is om de autonomie van de robot met meer dan 30% te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven