Fransen Orchids stopt met teelt orchideën

Video: Mustang Demolition ruimt 2,5 hectare cymbidiumteelt

Tholen - De afgelopen dagen heeft Mustang Demolition de 2.5 hectare cymbidiumteelt van Fransen Orchids in Bleiswijk geruimd. In een kort filmpje laat men zien hoe dat in zijn werkt gaat.

De teelt maakt plaats voor een tuinplantenteelt (helleborus). Inmiddels is Horticoop gearriveerd om bovenberegening aan te leggen, in een later stadium komt nog een erfgoedvloer en een nieuwe verwarming.

Hoogeveen Plants
Fransen Orchids stopt met de orchideeen teelt en zal de tuin verhuren aan Hoogeveen Plants. Fransen zelf gaat met pensioen, zo licht de kweker desgevraagd toe. Cymbidium staat sterk onder druk door de coronacrisis. De telers moeten het in hoge mate hebben van de export en van (chiquere) bruiloften en partijen. Na grote problemen in het voorjaar en een markt die weliswaar iets, maar allerminst volledig was hersteld, betekent een nieuwe golf maatregelen een ramp - voor Fransen, maar evengoed voor zijn collagetelers. "Waren de omstandigheden anders geweest, dan was ik allicht nog een paar jaar doorgegaan."

 

Voor meer informatie:
Mustang Demolition
www.mustangdemolition.nl
LinkedIn

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.