Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge tuinbouwers krijgen primeur op scenario-analyse tuinbouwcluster

Op dinsdag 17 november maken young professionals (>40) uit de tuinbouw als eerste kennis met de speciaal voor het tuinbouwcluster ontwikkelde toekomstscenario’s, waarover tijdens het digitale Nationaal Tuinbouwcongres begin oktober voor het eerst werd verteld. Tijdens een workshop via Zoom gaan de jonge tuinbouwers met elkaar én met vooraanstaande tuinbouwondernemers in gesprek over hoe ze de toekomstscenario’s kunnen gebruiken bij strategische bedrijfsvoering.                                                                                  

Ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uit- en rondom het tuinbouwcluster ontwikkelden samen een uniek gereedschap; ze schreven vier extreme, en toch plausibele, toekomsten voor het tuinbouwcluster die tuinbouwers en tuinbouwondernemers helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland: “Tijdens de coronacrisis hebben we heel direct kunnen ervaren wat de impact kan zijn van grote veranderingen. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Als ondernemer is het goed om voorbereid te zijn om snel de koers van je bedrijf te kunnen aanpassen wanneer de situatie daar om vraagt. De scenario-analyse helpt bedrijven hierbij en is beschikbaar voor alle ondernemers uit het tuinbouwcluster. Zo kan iedereen er zijn voordeel mee doen.”

Op dinsdagmiddag 17 november 2020 worden de resultaten van de scenario-analyse officieel gepresenteerd tijdens de workshop Toekomsten voor het tuinbouwcluster. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan hier.

De workshop Toekomsten van het tuinbouwcluster kent bijdragen van o.a. Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland), Sjaak van der Tak (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Edith Bentvelsen (managing director Ter Laak Orchids) en Judith Schueler (directeur ACCEZ).

Publicatiedatum: