Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteeltregeling Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen met twee jaar verlengd

De brancheregeling Afvalbeheersbijdrage voor verpakkingen van bloemen en planten is verlengd tot en met 2022. De regeling houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage in de sierteeltsector en beperkt de lasten tot een minimum. De regeling is in goede samenwerking tussen de VGB en Royal FloraHolland met het Afvalfonds Verpakkingen tot stand gekomen.

De huidige regeling is naar tevredenheid van alle partijen en is daarom vrijwel ongewijzigd met twee jaar verlengd.

Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen
Nederlandse bedrijven betalen via het Afvalfonds Verpakkingen een afvalbeheersbijdrage voor de verpakkingen die zij op de Nederlandse markt brengen. De regeling voor bloemen en planten houdt onder andere rekening met het hoge exportpercentage hiervan door het toepassen van een kortingspercentage door de eerste schakel (kweker of importeur) van 80%. Hierdoor is de uitvoering sterk vereenvoudigd ten opzichte van de algemene regeling van het Afvalfonds Verpakkingen. Daarnaast gelden automatisch de lagere bedrijfsverpakkerstarieven voor de deelnemende bedrijven.

Klik hier voor meer informatie over de regeling

Publicatiedatum: