Veiling Rhein-Maas start nieuw pilotproject `Heute für Morgen´

Veiling Rhein-Maas voerde in het najaar van 2019 het pilotproject `HfH´ (Heute für Heute – Vandaag voor vandaag) uit en testte met succes de scheiding van verkoop en logistiek op de veiling. Om nog meer inzicht te krijgen in het gelijkmatig spreiden en ontlasten van logistieke processen - met name voor het afleverproces - start Veiling Rhein-Maas met het pilotproject `Heute für Morgen´ (HfM – vandaag voor morgen) in Straelen-Herongen:

  • Start: kalenderweek 47
  • Duur: vermoedelijk twee weken
  • De producten van de `HfM´-veiling op vrijdag 20 november 2020 worden op maandag 23 november 2020 afgeleverd.
  • De laatste veildag van het pilotproject is donderdag 26 november 2020, voor de aflevering van de producten op vrijdag 27 november 2020.

Afloop van het pilotproject `HfM´
In het kader van dit pilotproject hebben klanten van de markt de mogelijkheid om bepaalde seizoensproducten te kopen, die nog niet door de aanvoerders naar de veiling zijn gebracht.

De genoemde producten worden virtueel om 06:00 uur 's ochtends op klok 8 uur geveild. De verkoop van de genoemde producten vindt uitsluitend per CC-container als monster- of grote partij plaats. De producten zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de aanvoerder een representatieve en correcte productfoto meestuurt.  

De producten worden pas na de veiling door de respectievelijke aanvoerders vers gepakt en gedurende de normale aanvoertijden voor de volgende veildag bij Veiling Rhein-Maas aangevoerd. Doel daarbij is om de `HfM´-producten tot 06:00 uur op de volgende veildag bij de betreffende klant af te leveren. Zoals gebruikelijk, ontvangen de klanten dan aansluitend alle andere producten die op deze veildag via het gebruikelijke inkoopproces op de veilingklok zijn gekocht.

Aanbodsoverzicht
Welke producten voor `HfM´ beschikbaar zijn, kunnen klanten van Veiling Rhein-Maas op de dag van de veiling vanaf ca. 05:30 uur via de `Aanbodsinfo klok´ op onze website te weten komen.
Onder het tabblad `Ladingdragers´ kunt u gedurende het pilotproject onder de veilgroep `HfM 997´ de betreffende producten zien.

Evaluatie
Na de pilotfase wordt met alle betrokken partijen een uitgebreide evaluatie uitgevoerd om te bepalen welke mogelijkheden er zijn om het afleverproces verder gelijkmatig te spreiden en welke logistieke voordelen een aflevering tot 06:00 uur ´s morgens de klanten biedt. De resultaten van het pilotproject leveren belangrijke informatie op voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven