Voortaan zelf rasnamen voortoetsen

Naktuinbouw stopt per 1 januari 2021 met het voortoetsen van rasnamen. Iedere aanvrager heeft zelf toegang tot de toetsmodule in de CPVO Variety Finder, de centrale rasnamendatabase van CPVO. Elke aanvrager kan dus zelf nagaan of een rasnaam mogelijk bezwaarlijk is. Daarom stopt Naktuinbouw met de service.CPVO Variety Finder voor elke aanvrager
Bij het starten van deze dienstverlening was er nog geen centrale rasnamendatabase zoals de CPVO Variety Finder en was het logisch dat Naktuinbouw deze dienst aanbood. Inmiddels bestaat de CPVO Variety Finder al meer dan 15 jaar en heeft iedere aanvrager zelf toegang tot de toetsmodule in de CPVO Variety Finder. Elke aanvrager kan dus zelf nagaan of een rasnaam mogelijk bezwaarlijk is.

Adviezen Naktuinbouw en CPVO kwamen soms niet overeen
Daarnaast vraagt Naktuinbouw bij het voortoetsen van rasnamen geen advies van het CPVO. Het CPVO geeft uitsluitend een advies over officieel ingediende rasnamen. Om die reden komt het regelmatig voor dat een naamsvoorstel dat in eerste instantie door Naktuinbouw werd goedgekeurd, later toch bezwaarlijk bleek. Dat vinden ze bij Naktuinbouw een onwenselijke en inefficiënte werkwijze. Daarom zijn ze van mening dat ze geen adequate service meer kunnen leveren bij het uitvoeren van voortoetsingen van rasnamen.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl 
info@naktuinbouw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven