1 december

Technologische trends en innovaties centraal op digitale editie Future Trends & Innovations

In navolging op de succesvolle edities van vorige jaren zal op 1 december a.s. de vierde editie plaatsvinden van het “Future Trends & Innovations, the next step in horticulture technology”-event. Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie zal het een volledig digitaal event zijn met inspirerende sprekers op het gebied van technologische trends en innovaties.


beeld van een eerdere editie, in het World Horti Center in het Westland

Jan de Ruyter, Sector Banker bij de ABN AMRO, zal als keynote spreker zijn visie geven op de markt voor robotisering. “Een verdrievoudiging van de markt voor agrarische robots is in 10 jaar mogelijk”, stelt De Ruyter. “Groeiende personeelstekorten en de transitie naar een duurzame voedselproductie zijn twee belangrijke katalysatoren voor deze groei”. Binnen de afdeling Sector Advisory is Jan de Ruyter verantwoordelijk voor de Plantaardige Sectoren. “Nederlandse fabrikanten kunnen profiteren van deze groei, maar zij zullen belangrijke bestaande knelpunten het hoofd moeten bieden. Denk hierbij aan de fragmentatie van kennis in de markt en de verbinding met het bedrijfsleven”. Nederlandse leveranciers in de glastuinbouw hebben een sterke positie. Blijft dit zo of komen er nieuwe toetreders?

De ontwikkelingen in de tuinbouwtechnologie zijn volop in beweging. Onderzoek en ontwikkelprojecten volgen elkaar in rap tempo op.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 december van 15:30 uur tot 17:00 uur. 

bron: AVAG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven