Sololo Agriculture in Eldoret

Keniaanse bloemenkwekerij Sian introduceert zomerbloemen en nieuw bedrijf

Sian is al meer dan 2 decennia actief in de snijbloemensector en heeft in de loop der jaren enorm kunnen groeien. Hun paradepaardjes zijn de rozen die ze wereldwijd exporteren en nu introduceert de kweker zomerbloemen uit hun nieuwe kwekerij Sololo Agriculture, dat eindelijk tot de commerciële teelt is overgegaan. Dit brengt het totale areaal van Sian tegen eind 2020 op 136 ha. Afgelopen vrijdag 23 oktober werden de eerste bloemen geveild op de veiling van Koninklijke FloraHolland en de kwekerij was tevreden met het resultaat.

Nieuwe zomerbloemenkwekerij
Sololo Agriculture is gevestigd in Eldoret, in het hoogland van de Rift Valley, op een locatie met uitzicht op de schilderachtige Sergoit Hills en op enkele kilometers van de Kerio Valley waar de wereldberoemde Elite wereldkampioen-atleten wonen. Het bedrijf ligt op grote hoogte (2.250m) en kent koele nachten; ideale klimatologische omstandigheden voor het kweken van snijbloemen.

Micah Cheserem van Sololo Agriculture: "Door de nabijheid van de evenaar genieten onze bloemen het hele jaar door van 12 uur zonneschijn, waardoor onze klanten verzekerd zijn van producten van hoge kwaliteit met grote koppen, dikke stelen, intense kleuren en een lang vaasleven. We hebben onze kweekcycli gespreid om een jaarrond aanbod te garanderen."    

Strategische beslissing: divers productportfolio
Vroeger richtte Sian zich op rozen, maar enkele jaren geleden namen ze de strategische beslissing om zich te ontwikkelen naar een breder aanbod sierteeltproducten. Vandaar de uitbreiding naar het kweken van zomerbloemen. "We zijn bezig met het creëren van een divers productportfolio, dat voldoet aan alle behoeften van onze klanten, inclusief verpakte boeketten."

Het productportfolio van hun nieuwe bedrijf heeft vele soorten zomerbloemen, momenteel hebben ze 19 soorten in hun assortiment. Het assortiment is uitgebreid met trendy soorten bloemen in verschillende tinten. De allereerste bloemen zijn officieel geïntroduceerd en zijn afgelopen vrijdag op de Nederlandse bloemenveiling, Koninklijke FloraHolland, in de verkoop gegaan.

Volgens Yvonne Tirop, manager bij Sian, waren de resultaten positief. "We hadden voor de introductie al aan marketing gedaan en de inkopers stonden dan ook te popelen om de producten te kopen. We hoorden dat ze blij waren met het productportfolio. Onder onze producten waren craspedia, gypsophila en veronica. Volgens de inkopers zagen ze er goed uit. De veilingmeesters vertelden ons dat de producten indrukwekkend waren en dat Sololo een goede kans maakt om te kunnen concurreren met andere producten op de markt."

Een bedrijf opbouwen tijdens een pandemie
De kwekerij is nog niet helemaal klaar. Eind 2021 zal 20 ha gevuld zijn met bloemen. Maar hoe is het om een bedrijf op te bouwen tijdens de pandemie? Andrew Tubei, algemeen directeur van het bedrijf: "Ondanks dat het bedrijf midden in de huidige pandemie commercieel gaat kweken, hebben we de storm van Covid-19 het hoofd kunnen bieden en zijn we zoals we gepland hadden doorgegaan met de uitbreiding. Dit alles dankzij de onvermoeibare inspanningen van onze toegewijde medewerkers die goed teamwerk hebben verricht ondanks de strenge Covid-19-protocollen die worden gekenmerkt door social distancing."

Toekomst
Chris Kulei, directeur van Sian Roses: "We zijn trots op onze prestaties tot nu toe en enthousiast over onze toekomst. We kijken ernaar uit om ons succes voort te zetten samen met elk van onze partners, waaronder onze gewaardeerde klanten, kwekers en andere belanghebbenden met wie we samenwerken."

"We blijven vooruitgaan, stellen onze klanten altijd voorop en blijven waarde creëren door ons te richten op kwaliteit, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid."

Voor meer informatie:
SIAN ROSES
PO Box 19169 00501 Nairobi, Kenya
info@sianroses.co.ke 
marketing@sianroses.co.ke
www.sianroses.co.ke


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.