Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: 84% van het verpakkingsafval wordt gerecycleerd

De totale hoeveelheid verpakkingen, die op de Belgische markt wordt gebracht, is in 2018 met 4,1% gedaald ten opzichte van 2017 en bedraagt 1,7 miljoen ton. Papier en karton vertegenwoordigen 41% van het totale gewicht van het in Belgiƫ geproduceerde verpakkingsafval. Glas en plastic zijn ook twee grote groepen.

84% van het verpakkingsafval wordt gerecycleerd. Glas heeft een recycleringspercentage van 100%, maar dit is vooral te wijten aan de parallelle invoer van dranken waarvan de verpakking niet in het totaal dat op de markt wordt gebracht, wordt opgenomen, maar toch wordt gerecycleerd. Metalen verpakkingen worden voor 98% gerecycleerd en papieren en kartonnen verpakkingen worden voor 93% gerecycleerd.

We verzamelen ook cijfers over de energieproductie door de verbranding van verpakkingsmateriaal. In dit opzicht is plastic de grootste groep (90%), gevolgd door composieten (6%) en papier en karton (3%).

Bron: Statbel 

Publicatiedatum: