CE-Line zet winst GreenTech Award door met praktijktesten bij telers

Afgelopen dinsdag ontving CE-Line met hun CELINE technologie een GreenTech Innovation Concept Award. CEO Wilco Dijkstra is verheugd en vertelt: “Irrigatiewater op smaak komt er aan, wij gaan de komende maanden CELINE plaatsen in het veld.”

De CELINE technologie werd tijdens door de jury op GreenTech Live & Online gezien als het meest veelbelovende innovatieconcept en kreeg lovende commentaren: 'Een goed idee dat nog niet is opgelost en een grote stap voorwaarts in zeer nauwkeurige bemesting.'


CELINE bij Wageningen University & Research in april dit jaar

Realtime meten
CE-Line BV is een startup uit Heerenveen die meetsystemen voor de waterkwaliteit in glastuinbouw ontwikkeld. De innovatie award kreeg het bedrijf voor de CELINE technologie, welke het voedingswater naar wens of plantbehoefte aanpassen. Dit begint met alle voedingsstoffen continu en realtime te meten met de CELINE.

Laboratoriumkwaliteit data
Deze realtime laboratoriumkwaliteit data, gecombineerd met een individueel voedingsdoseringssysteem, maakt het mogelijk om het ideale voedingswater te creëren dat altijd stabiel en controleerbaar is, ongeacht de omstandigheden, legt Wilco uit. Hij somt de voordelen op: 5% meer opbrengst, verbeterde kwaliteit van het gewas én de vruchten, verminderd water- en kunstmestgebruik en remote control over water- en nutriëntenmanagement.

Praktijkervaring bij telers opdoen
De afgelopen maanden is het meetgedeelte gevalideerd. "CELINE meet op hetzelfde niveau als de geaccrediteerde Nederlandse laboratoria welke in de glastuinbouw gehanteerd worden. Daarnaast zijn de eerste praktijkproeven in een testlocatie in Bleiswijk veelbelovend. De komende maanden staan in het teken van praktijkervaring met telers opdoen. Wij gaan nauw samenwerken met de telers zelf om tot een optimale watergift te komen.”

Voor meer informatie:
CE-Line
www.celine.frl 

Wilco Dijkstra
celine@sensor-factory.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.