MPS ziet aanmeldingen MPS-ABC flink stijgen

Het aantal aanmeldingen voor MPS-ABC is de afgelopen maanden fors toegenomen. De laatste drie maanden ziet MPS een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen drie jaar.

Directeur Dirk Hogervorst wijt de flinke toename van aanmeldingen aan drie oorzaken: “Steeds meer marktpartijen vragen transparantie en milieucertificering. Royal FloraHolland vraagt iedere aanvoerder bijvoorbeeld een digitale milieuregistratie en uiteindelijk een marktconform milieucertificaat. Daarnaast hebben wij onze prijzen naar beneden bijgesteld. Dit was mogelijk door onder andere de te verwachte toename van het aantal klanten. Maar ik denk ook dat kwekers uiteindelijk voor MPS kiezen, omdat wij een organisatie zijn die door kwekers en voor kwekers is opgericht. Samen met kwekers willen wij uiteindelijk de sierteeltsector verder verduurzamen.”

De instapprijs voor kwekers in Europa (inclusief Turkije en Israël) die met ingang van 2020 deelnemen aan MPS-ABC is fors lager komen te liggen. De prijs voor het eerste jaar registeren bedraagt 290 euro. Pas in het tweede jaar, wanneer ook audits, monsternames en kwalificaties plaatsvinden, gaat een certificeringstarief gelden. De basisprijs hiervoor bedraagt 700 euro. Daarnaast geldt er een hectaretoeslag afhankelijk van de grootte van het bedrijf welke op my-mps.com/mps-abc geraadpleegd kan worden. 

 

Voor meer informatie:

MPS
www.my-mps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.