FloraHolland ziet vraag naar meermalige plantentrays stijgen

Meermalige plantentrays zijn een duurzaam alternatief voor eenmalige plantentrays en zorgen voor minder afval. Dat duurzaamheid in de sierteeltketen een belangrijk en actueel thema is, ziet FloraHolland terug in de toegenomen vraag naar duurzame trays.

De veiling heeft recent een onderzoek naar de milieu impact gedaan van diverse plantentrays. Dit onderzoek is hier in te zien.

Stijgende lijn in gebruik van meermalige plantentrays
"We zien het afgelopen jaren een toenemend gebruik van meermalige plantentrays. Vooral het gebruik van Floratino en het rode plantenfust stijgt harder dan de eenmalige trays. In Nederland zien we groei bij grote tuincentra, maar ook vanuit Duitsland zien we toenemende interesse en een grotere focus op duurzaamheid, ook bij consumenten."

Welke plantentray is het meest duurzaam? 
Er valt tegenwoordig heel wat te kiezen: meermalige, eenmalige plastic of kartonnen plantentrays. Wat is nu de impact op het milieu van deze verpakkingen? "Onafhankelijk onderzoek toont duidelijk aan, dat de meermalige tray de meest duurzame oplossing is en de minste impact heeft op het milieu. De kartonnen eenmalige trays scoren beter dan de eenmalige plastic trays."

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.