Aron Boerefijn nu ook themaspecialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland

Aron Boerefijn is sinds 2018 werkzaam als netwerkcoördinator bij Glastuinbouw Nederland. Vanaf september jl. combineert hij die functie met die van themaspecialist plant-gezondheid bij Glastuinbouw Nederland.
 
Binnen het team plantgezondheid gaat Aron zich bezighouden met het opstellen van een uitgebreid dossier over de ontsmettings- en reinigingsmogelijkheden in de Nederlandse glastuinbouw. Dat moet onder andere duidelijk maken welke actieve stoffen waarvoor toepassing vinden, op welke momenten dat gebeurt en in welke mate.

Ook ontsmettingsapparatuur wordt meegenomen in deze inventarisatie. Biociden en reinigingsmiddelen zijn belangrijk voor een schone start van veel verschillende teelten. Deze schone start vormt de basis voor een goed werkend IPM-systeem.

Verdiepen in thema
In een reactie op de verbreding van zijn werkzaamheden bij Glastuinbouw Nederland zegt Aron op de kanalen van de brancheorganisatie: “Ik pak deze nieuwe functie met open armen aan en kijk er erg naar uit om mij de komende tijd meer te kunnen verdiepen op dit thema. Eerder opgedane ervaring uit de functie als netwerkcoördinator komen hierbij zeker van pas.”

Het team Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland bestaat verder uit: Helma Verberkt, Jeannette Vriend en Jorrit Koeman.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven