Vijf (border)pakketten samengesteld

Sprinklr en biologische Zorgkwekerij Aaldering De Stek gaan samenwerken

Om mensen in het najaar nog aan het tuinieren te krijgen, hèt perfecte seizoen voor nieuwe planten in je tuin, zijn duurzame webshop Sprinklr en biologische Zorgkwekerij De Stek een samenwerking aangegaan. Via de webshop zijn biologische borderpakketten (goed voor 2,5 vierkante meter) te bestellen die eind oktober worden bezorgd.

Het vergeten tuinseizoen
Tegenwoordig tuinieren we met z'n allen in het voorjaar, als het zonnetje lekker schijnt en de bloemetjes al staan te pronken in het tuincentrum. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo'n 30 jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen, veel logischer, want het najaar is ook de beste tijd om nieuwe planten te planten. We lijken dit een beetje te zijn vergeten en door dit weer onder de aandacht te brengen hopen ook wij dat iedereen het najaar weer omarmt om te tuinieren. De wensen van de plant boven de wensen van de mens, zogezegd.

Liedewij van Sprinklr met de pakketten. 

Borderpakketten
Zorgkwekerij De Stek heeft met Sprinklr vijf pakketten samengesteld: drie borderpakketten met daarin 24 planten goed voor 2,5 vierkante meter voor een schaduwtuin, een plek met half-zon (3-5 uur volle zon) en voor zon (5 + uur volle zon). Er zijn twee kleinere pakketten met daarin 12 planten: een pakket Wintergroen, om met een beetje kleur de winter door te komen. En een pakket Vroege Bloeiers, om er al vroeg in de lente vrolijk bij te zitten.

Kwekerij De Stek
Kwekerij Aaldering-De Stek is een biologische zorgkwekerij in Zelhem, Gelderland en wordt gerund door Maria en Jos Aaldering en zoon Jeroen. De kwekerij biedt dagbesteding aan onder andere ouderen en kweekt behalve stek voor andere bedrijven veel schaduwplanten, zomerbloeiers en wintergroene planten.

Maria en Jos.

Sprinklr.co
Webshop Sprinklr zet zich in voor biologische kweek van tuinplanten. Sprinklr probeert mensen ervan bewust te maken dat je met gangbare planten pesticiden kunt toevoegen aan je tuin en daarmee aan het ecosysteem. Kweek van tuinplanten kan heel goed zonder, bovendien krijg je er sterkere planten van. De webshop verkoopt in samenwerking met IVN Natuureducatie ook Tuiny Forest, 6 m2 inheems bos voor in je tuin.

Voor meer informatie: www.sprinklr.co 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.