Deliflor gaat hybride

Met het oog op het nieuwe belichtingsseizoen is bij Deliflor Chrysanten in overleg met huisinstallateur Enthoven en lichtleveranciers Philips en Agrolux een toekomstgericht belichtingsplan met installatie ontworpen voor de Breedingkas van 13000 m2. Hier worden de nieuwe chrysantensoorten geteeld en getest op hun teelteigenschappen.

De ontwikkelingen van de steeds sneller te telen rassen en de hogere lichtintensiteiten bij onze klanten, heeft Deliflor doen besluiten om te investeren in een hybride installatie van LED en HPS. LED belichting straalt minder warmte uit, waardoor de kastemperatuur lager blijft.


Foto: LinkedIn Agrolux

De lagere temperatuur is wenselijk voor de teelt en het meer moeten sluiten van de doeken in verband met o.a. lichtuitstoot. Daarnaast heeft het LED armatuur een hogere lichtoutput met minder energie-input. Kortom meer licht met minder energie. 

Het LED licht gecombineerd met de ALF1000 assimilatieverlichting geeft Deliflor de optimale groeiomstandigheden voor de chrysantenteelt. Het nieuwste Philips LED armatuur met slechts een energieopname van 520 Watt is een stuk effici├źnter dan de voorgaande 620 Watt versie, terwijl de output is behouden. 

Voor meer informatie:
Deliflor Chrysanten
www.deliflor.nl
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.