Keukenhof start seizoen 2021 met planten 7 miljoen bollen

Op donderdag 8 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bloembollen in het park geplant. Bij een in Keukenhof beroemde plek: de historische molen. Hiermee is een start gemaakt met de voorbereiding van seizoen 2021, waarover de toeristische trekpleister geen hele grote verwachtingen heeft. De helft van de bollen planten, dat kan echter niet, vertelde de directeur van de Keukenhof op Radio West.

50% bezoek
2020 was een bijzonder jaar voor Keukenhof. Bezoekers konden niet naar het park komen vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Keukenhof was ‘virtueel’ open en bracht via video’s de bloemen naar de mensen toe.

In 2021 zal Keukenhof te maken hebben met een aangepaste werkwijze in verband met de coronamaatregelen. Het park verwacht slechts 50% van het aantal bezoekers dat in 2019 een bezoek bracht aan Keukenhof.

72e keer
De bloemententoonstelling opent op 20 maart 2021 voor de 72ste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 9 mei, hebben naar verwachting 800.000 bezoekers uit met name Nederland, Duitsland en België de bloemententoonstelling bezocht.

Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en zeshonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows.

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart t/m 9 mei. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven