Miet Poppe nieuwe secretaris voor AVBS

Begin deze zomer besliste Pieter Van Oost om de overstap te maken naar een nieuwe functie als adviseur Plantaardige productie bij Boerenbond. Sinds 1 september is Miet Poppe hem opgevolgd als AVBS-secretaris. Poppe wil de huidige missie van AVBS zo goed mogelijk verderzetten, vertelt zij bij haar introductie. "Als consulent boomkwekerij maakte ik al kennis met de sectoruitdagingen."

Door de coronacrisis zijn er een aantal duidelijke prioriteiten naar boven gekomen. Een verdere digitalisering van het aanbod en het maken van duidelijke afspraken binnen de handelsketen zijn er twee van.

Met het relanceplan als leidraad en het noodfonds als onmisbare steun voor zwaar getroffen bedrijven, gaat AVBS in samenwerking met verschillende partners verder aan de slag om de sector zo goed mogelijk door de crisis te loodsen.

Jonge telers
Als organisatie is het extreem belangrijk om stevig geworteld te blijven in de sector, volgens Poppe. De contactvergadering met lokale voorzitters en secretarissen in september was het startschot voor de lidmaatschapsvernieuwingen. Bestuursleden kregen tips mee om op een veilige manier activiteiten te organiseren voor de leden.

"We hopen op deze activiteiten heel wat jonge siertelers te ontmoeten die in onze sector een bedrijf overnemen of opstarten. Het voorbije jaar lieten wij al een hele reeks jonge jonge siertelers en boomtelers aan het woord in S&G." 

Ook tijdens het AVBS-ledencongres, dat op 28 november volledig digitaal doorgaat, zal 'het jonge geweld uit de sierteeltsector' volgens Poppe op de voorgrond treden. "Maar we zijn er uiteraard voor alle generaties, om zo een correcte representatie te zijn en blijven van siertelers, boomkwekers en tuinaannemers."

Bron: AVBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven