ABZ Seeds introduceert nieuwe kleur in Summer Breeze serie; Summer Breeze Cherry

"Wereldwijde vraag hoog naar aardbeienplanten met smaak én sierwaarde"

Tholen - Tuinieren is hip, en de coronacrisis heeft deze trend wereldwijd alleen maar versterkt. Ook bij ABZ Seeds merken ze dat. Ze hebben de zaadproductie zelfs opgeschaald om aan de hoge wereldwijde vraag te voldoen. Tegelijkertijd zijn ze druk met de introductie van hun derde nieuwe kleur in de Summer Breeze serie, de Summer Breeze Cherry, die deze week nog kans maakt om genomineerd te worden voor de Glazen Tulp Award in de categorie tuinplanten.


Summer Breeze Cherry

Tuinieren is populair
De Kitchen Garden of het moestuinieren is enorm trendy geworden de afgelopen jaren, maar de coronacrisis heeft het allemaal een boost gegeven, vertelt Ilona Smith, Marketing & Communicatiemedewerker bij de aardbeienveredelaar. Ze ziet al een aantal jaren een groei in de vraag naar hun aardbeienplanten - die naast het dragen van vruchten ook een grote sierwaarde hebben - maar dit jaar is de vraag enorm. "Door de coronasituatie willen en moeten veel meer mensen thuis blijven. In en om het huis wordt het opgefleurd en hebben velen het tuinieren weer opgepakt of zijn hiermee begonnen. Naast het opfleuren van de tuin, houdt men zich ook steeds meer bezig met gezondheid en het zelf kweken en bereiden van voedsel. Onze aardbeien bieden naast vruchten ook nog sierwaarde en past daarom goed in deze trend."

Summer Breeze Mix

Opschalen van zaadproductie

ABZ Seeds levert, als een van de weinige, haar rassen in zaad aan kwekers over heel de wereld. "Doordat we ons product in zaad leveren kunnen we ze naar alle hoeken van de wereld sturen, en dat doen wij ook. Wij zijn op dit moment de enige producent van aardbeien zaden die ongeveer 20 rassen wereldwijd in de markt heeft staan." En voor volgend jaar zijn de verwachtingen hoog. "De orders van de kwekers voor het voorjaar 2021 beginnen nu binnen te stromen. Wereldwijd is de vraag op dit moment zo groot dat we de zaadproductie zelfs op moeten schalen om te zorgen dat we ook het komende seizoen aan de vraag kunnen voldoen."


Summer Breeze Cherry

Uitbreiding Summer Breeze serie
Nieuw in het ABZ assortiment is de Summer Breeze Cherry. Dit ras met felroze bloemen is de derde kleur in de Summer Breeze serie, die bekend staat om zijn semi-dubbele bloemen, waardoor er nog meer kleur op de plant te zien is. De eerste in de serie is de Summer Breeze Rose, met diep rode bloemen, waarna de meervoudig prijswinnaar Summer Breeze Snow, met witte bloemen, volgde. De rassen in de serie hebben dezelfde eigenschappen in de opkweek en in de bloei bij de consument. Zoals alle rassen uit het ABZ Seeds assortiment zijn het doordragers, en daardoor produceren ze de hele zomer door bloemen en aardbeien. De naam Cherry staat voor kersenbloesem. "De mooie kersenbloesem zie je in het voorjaar en dat is een voorbode voor de heerlijke vruchten. De aardbei van de Summer Breeze Cherry is voor de consument dus eigenlijk de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’!"


Summer Breeze Cherry

Valt in de prijzen
Ook voor deze nieuwe kleur in de Summer Breeze serie, die nog niet eens officieel op de markt geïntroduceerd is, zijn de verwachtingen hoog. Zaad van de Cherry is vanaf begin november beschikbaar en de eerste planten komen in de markt in het voorjaar 2021. De Cherry kan zelfs al genomineerd worden voor de Glazen Tulp Award, maar kan nog voor 9 oktober nog wel wat stemmen gebruiken (stemmen kan tot en met 9 oktober, meer informatie vindt u hier). Bij een succesvolle nominatie voor de Glazen Tulp zal de Summer Breeze Cherry, zoals het er nu uitziet, in een Social Media event gepresenteerd worden als kanshebber voor de award.

"De verwachtingen voor Cherry zijn hoog, mede doordat de andere kleuren in de serie zo'n groot succes zijn. Summer Breeze Snow bijvoorbeeld heeft de IPM Innovatie Award 2020 gewonnen in de categorie Patio Planten en ging er vorig jaar met de derde prijs vandoor in de categorie tuinplanten van de Glazen Tulp Award.” 

Blooms IPM Essen
Eind januari 2021 op de IPM Essen in Duitsland is de Cherry samen met de andere kleuren van Summer Breeze opgenomen in de speciale show van Blooms:BLOOM's WORLD "PURE STYLE". "Als de omstandigheden het toelaten zijn de planten voor de vakgenoten daar in ieder geval ‘live’ te bewonderen."

Voor meer informatie:
ABZ Seeds

Vleetweg 12
1619 PR Andijk
T: +31 228 515 280
www.abz-strawberry.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.