"nooit met lege handen lopen, heet tegenwoordig Lean werken, toen 'je boerenverstand gebruiken'”

Bunnik Plants en Bunnik Creations houden familiegeschiedenis tegen het licht

Precies op het moment dat men bij Bunnik Plants de tijdlijn van de familiegeschiedenis opnieuw tegen het licht houdt, kwam Hart van Lansingerland langs voor een interview over het familiebedrijf dat inmiddels gerund wordt door de derde generatie Bunnik, de neven Dennis en Thomas. 

De allereerste stappen in de potplantenkwekerij van de familie Bunnik zijn al in 1945 gezet toen Ferdinand en To (opa en oma van Dennis en Thomas en ouders van elf kinderen) begonnen met het kweken van groenten onder platglas in Pijnacker. Het was zwaar werk, alles laag bij de grond onder glazen ramen en het beperkte zich tot gewassen die niet hoger dan 40-50 cm bleven, zoals sla en komkommer.

Zowel Dennis als Thomas herinneren zich het motto van vroeger: “Nooit met lege handen lopen. Je neemt altijd iets mee en altijd iets mee terug. Tegenwoordig heet dat Lean werken, toen heette dat je boerenverstand gebruiken”.

Zij herkennen bij zichzelf ook de familietrekjes die door alle generaties heen lopen: “Prulletjes, rommeltjes en afval oprapen dat op de grond ligt en netjes voor je spullen zorgen."

Lees hier het uitgebreide interview verder bij Hart van Lansingerland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven