Jeroen Beuker voor Mertens langs bij telers in Noord-Nederland

Om de glastuinders in de regio Noord-Nederland optimaal te kunnen bedienen, werd onlangs een nieuwe Teelttechnisch Specialist Glastuinbouw aangesteld bij Mertens. Hij luistert naar de naam Jeroen Beuker. Jeroen biedt glasgroente- en siertelers in het noorden advies en ondersteuning op het teelttechnische vlak. "Ik wil samen de productie en bedrijfsvoering naar een hoger plan tillen."

Met de komst van Jeroen Beuker wordt het team van Mertens Noord-Nederland verder uitgebreid en krijgen Herman van Dijk en Gerald Aukes nog meer ondersteuning op het teelttechnische vlak. “Herman en Gerald zijn vooral commercieel actief en werden de laatste jaren reeds door diverse teeltspecialisten ondersteund. Bijvoorbeeld op het vlak van chemie en biologie”, zegt Jeroen (42). “Om daar nog beter op te kunnen inspringen, besloot Mertens de mankracht voor het geven van teeltadvies in deze regio nog verder uit te breiden. Een dergelijke functie is mij op het lijf geschreven.”

Blikveld verbreden
Beuker heeft ruim 25 jaar praktijkervaring in de glastuinbouw. Na de middelbare school ging hij aan de slag op het rozenbedrijf van zijn ouders in Erica. “Na enkele jaren startte ik mijn eigen rozenkwekerij. Dat heb ik tot 2010 gedaan, toen werd ik teeltmanager op een orchideeënbedrijf. Daar ben ik negen jaar gebleven om vervolgens nog een jaar op een kuipplantenbedrijf te werken.”

Na zoveel jaren ‘met de voeten in de klei’ te hebben gestaan, was Beuker toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik wilde mijn blikveld verbreden, buiten de kwekerij kijken. Maar wel graag in de tuinbouw blijven want de dynamiek van deze sector spreekt me aan. Daarbij hebben teelttechnische zaken, zoals chemie en biologie, altijd al mijn aandacht gehad. Daarom past deze functie bij Mertens ook zo goed bij mij. Daarnaast sprak het bedrijf Mertens me meteen aan. Vooral vanwege de persoonlijke benadering, het geeft het gevoel van een familiebedrijf dat ook zo met haar klanten om gaat.”

Sparren over oplossingen
Sinds 1 september is Beuker nu op pad om glasgroente- en siertelers in het noorden te voorzien van het benodigde teelttechnische advies. “Ik bezoek mijn klanten iedere twee tot drie weken; dan bespreken we samen de lopende zaken. De focus ligt hierbij onder meer op gewasbescherming, maar ook op de inzet van biologie en weerbaar telen. Steeds meer glasgroenteen siertelers zijn hier, mede ingegeven door marktontwikkelingen, actief mee bezig. En dit is ook nodig om naar de toekomst toe een ‘license to produce’ te houden.”

Samen met telers sparren over oplossingen voor teeltproblemen, dat is waar Beuker zijn drive vandaan haalt. “En vooral het feit dat ieder bedrijf en iedere situatie anders is, maakt deze job uitdagend. Daarbij haal ik veel energie uit het klantcontact. Je bouwt echt een band op met een teler, het is mooi om de productie en bedrijfsvoering samen naar een hoger plan te tillen. Daarbij streef ik ernaar om, door het bieden van gedegen en betrouwbaar advies, bij te dragen aan een verdere uitbouw van de positie van Mertens in Noord-Nederland.”

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl

Jeroen Beuker
+31 (0)6 53 86 87 46


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.