400m2 exta koelcapaciteit bij Novastar opgeleverd door Wehako

Leliekwekerij Novastar produceert jaarlijks 20 miljoen lelies en voor deze bloemen had men extra koelcapaciteit nodig. Hiertoe hebben zij de koeling uitgebreid met 400 m2. Leliekwekerij Novastar heeft twee kwekerijen welke samen een oppervlakte beslaan van 63.000 m2. Men produceert jaarrond Oriëntal lelies, de kweker is vooral bekend van de kleurrijke regenboog lelies.  

“Dankzij deze extra koelruimte kunnen wij onze klanten beter bedienen en de versheid van ons product garanderen,” vertelt Marc Noordam, mede-eigenaar van Leliekwekerij Novastar. De koelcel is voorzien van vijf dubbelzijdige verdampers. Deze zorgen voor een optimale luchtverdeling in de koelcel om te zorgen voor de juiste bewaarcondities voor de snijbloemen. Wehako heeft onlangs de klimaatcel geleverd. 

Optimale goederendoorstroom en GWP   
De twee elektrisch bedienbare deuren zorgen voor een optimale goederendoorstroom in de koelcel. Aan de kaszijde van de koelcel worden de lelies aangevoerd en aan de expeditie zijde worden de lelies na korte opslag weer uit de cel gereden om vervolgens naar de klant te worden getransporteerd.  

De luchtgekoelde condensor staat buiten opgesteld in verband met de warmteafgifte en de installatie is voorzien van een milieuvriendelijker koudemiddel, met een lage GWP (Global Warming Potential) waarde. “Koudemiddelen met een laag GWP dragen minder bij aan het broeikaseffect. Het streven van Wehako is dan ook de installaties met een zo laag mogelijk GWP aan te bieden,” geeft Jeffrey Heppe van Wehako aan.  

Communicatie en samenwerking
Het project is in een kort tijdsbestek van drie maanden gerealiseerd. Jeffrey: "Door korte lijnen  en duidelijke communicatie met onze leveranciers en de diverse onderaannemers is het voor Wehako mogelijk snel te schakelen en een project als deze snel op te leveren."

Voor meer informatie: 
WEHAKO Koudetechniek
Aartsdijkweg 69
2676 LE Maasdijk (NL)
T: +31 (0) 174 - 510 045
www.wehako.nl
verkoop@wehako.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven