Elburg-Smit aan de slag met ClimateCalc

Het nieuwste onderdeel van het Duurzaamheids & CO2-reductieplan van Elburg-Smit is de mogelijkheid om een CO2-berekening per geproduceerd etiket of verpakking te maken. Daarbij biedt men ook de optie van een complete compensatie. De drukker werkt hierbij met het gecertificeerde systeem van ClimateCalc. Dit is een Europees systeem, specifiek ontwikkeld voor de grafische branche en software waarmee de CO2-voetafdruk van zowel het bedrijf als van een specifieke drukorder berekend kan worden.

Het berekenen van de CO2-voetafdruk van een specifiek product is eenvoudig en biedt klanten een onderscheidende mogelijkheid om aantoonbaar duurzame keuzes helder te communiceren. "Steeds vaker zien wij dat grote marktpartijen ook om een CO2-voetdruk berekening van complete botanische producten vragen. Duidelijkheid over CO2 en verpakking of etiket zijn een belangrijk onderdeel van deze communicatie."

Het CO2-certificaat (norm ISO 14064/65) is naast het eerder behaalde ISO-milieucertificaat (ISO 14001) een mooie aanvulling om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en te borgen.

 

Voor meer informatie:
Elburg-Smit B.V.
Richard Snik
Wasbeekerlaan 12
2170 AB Sassenheim
www.elburgsmit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.