Komkommerteler Poeldijk betrapt op illegaal lozen

Er is onlangs door het Hoogheemraadschap van Delfland een illegale lozing geconstateerd bij een komkommerbedrijf in Poeldijk. Net als eerder in het geval van een illegale lozing in de De Lier door 'een uilskuiken' wekt de lozing wrevel. "De rotte appels die het voor de goede bedrijven verpesten moeten daar zelf de consequenties van dragen", zo reageert Glastuinbouw Nederland bijvoorbeeld op Glastuinbouw Waterproof

De Poeldijkse teler heeft een proces-verbaal opgelegd gekregen voor de lozing en de lozing wordt bestuursrechtelijk beëindigd.

Bewuste overtreding
Bij de controles maken de waterschappen vooral gebruik van het meten van EC en nitraat, omdat die waarden ter plekke kunnen worden gemeten. Te hoge waarden zijn een indicatie voor een lozing van bijvoorbeeld drainwater op het oppervlaktewater.

Controle en handhaving vinden risicogericht en proportioneel plaats. Dat betekent dat bij een onbewuste overtreding meestal niet direct wordt beboet, maar de ondernemer de gelegenheid krijgt om de overtreding op te lossen. Bewuste overtredingen worden wel direct aangepakt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven