Prijzenregen voor telers en toeleveranciers op dag 1 digitaal GrootGroenPlus

Gisteren vond de eerste dag van de allereerste digitale editie van Vakbeurs GrootGroenPlus plaats. Van 9 tot 18 uur werd er uitgezonden via twee streams. Op dag 1 ontvingen Lodders Boomkwekerijen, Boomkwekerijen Zundert, de Stichting Nationale Boomfeestdag en nog tal van telers en toeleveranciers prijzen, medailles en KVBC-awards

De eerste beursdag werd afgetrapt met een openingstafel van het bestuur.


Het bestuur aan de openingstafel op dag 1

Daarna ging het prijzen uitreiken los.

Zunderts Groen Imago Prijs (ZGIP)
De genomineerden voor de Zunderts Groen Imago Prijs waren About Plants Zundert BV (D032), Lodders Boomkwekerijen (D001)en Boomkwekerij J. Mouws BV (D108). Uiteindelijk sleepte Lodders Boomkwekerijen deze award - voor het bedrijf dat de regio het beste op de kaart zet - in de wacht. 
 
Lodders won de prijs omdat het bedrijf erin slaagde om alle digitale mogelijkheden te benutten. Zowel op hun Facebook-pagina als op de website werden volop afbeeldingen van de groene omgeving getoond. Ook opent het bedrijf haar deuren tijdens de vakbeurs én is er een speciale video opgenomen voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen.

De jury noemt dit een ‘inspirerende manier om het groene imago van Zundert positief naar buiten te brengen’. Lodders ontving als prijs het ‘wisselschilderij’, ontworpen door de Zundertse kunstenares Marion van Bergen. Dit jaar werd deze award voor het eerst in deze nieuwe vorm uitgereikt.
 
Nieuwigheden
Afgelopen dinsdag werden er zes nieuwigheden gekeurd. In navolging daarvan werden vandaag vijf medailles uitgereikt. 
 
De Carpinus betulus ‘Minoor1’ (MINOR GLOBE) van Van Vliet New Plants BV werd beloond met een zilveren medaille. Daarnaast werden er vier bronzen medailles toegekend aan de Cryptomeria japonica 'Kyara Gold' en Metasequoia glyptostroboides 'WAH 08AG' (AMBER GLOW) beide van Sierteeltkwekerij Kools, Deurne. Van Vliet New Plants BV ontving een bronzen medaille voor de Leucothoe 'RANT01' (FIRESTAR) en de laatste bronzen medaille ging naar Skimmia Kwekerij Bolwijn BV, IJsselmuiden, voor de Skimmia japonica ‘Bolwi173’ (GOLD SERIES MIRACLE). 
 
Jac Lodders- en Jan van Dongen-prijzen
De Jac Lodders-prijs werd dit jaar uitgereikt aan het bedrijf dat digitaal het beste uit de verf kwam. De genomineerden waren About Plants Zundert BV (D032), Laxsjon Plants BV (D143) en Boomkwekerijen Zundert (D019). De prijs werd uitgereikt aan het laatste bedrijf; Boomkwekerijen Zundert (D019). Zij hadden een rustige, overzichtelijke website, zeer geschikt voor mobiel en maakten bovendien optimaal gebruik van de app. Alle opties waren ingevuld, inclusief de mogelijkheid om een bezoek in te plannen tijdens de beursdagen, er was sprake van een heldere presentatie en het motto 'goed geworteld' was op alle digitale media goed doorgevoerd. 
 
De Jan van Dongen-prijs voor toeleveranciers kende eveneens drie genomineerden: Jiffy Products International BV (D078), Stichting VARB (D051) en Stichting Nationale Boomfeestdag (D141). De Stichting Nationale Boomfeestdag won deze verkiezing, dankzij de aantrekkelijke presentatie en de klant- en bezoekersgerichte opzet. Vanwege de nominatie van Stichting Nationale Boomfeestdag heeft Frank Nooijens zich afzijdig gehouden bij het uitbrengen van het juryoordeel.
 
Road Show
In de app kan er weer gestemd worden op de planten voor de Road Show. Op basis van deze stemmen wordt weer een top 3 gevormd. Vorig jaar bestond de top drie uit vier planten; de Clematis 'Taiga' op de eerste plaats, de Cornus 'Pevé Sammy' op de tweede plaats en de Gleditsia triacanthos 'Draves' (STREET KEEPER) en de Hydrangea paniculate 'Breg14' (POLESTAR) op een gedeelde derde plaats. 
 
Deze vier planten zijn nu weer verdwenen uit de Road Show. Iedereen kan zijn of haar voorkeur bekend maken voor de top 3 van 2020. 
 
KVBC-Awards
Ook waren er weer verschillende winnaars van een KVBC-Award. Tijdens de digitale editie van 2020 kregen de winnaars hun certificaten uitgereikt. 
 
Dit waren: Vandaag zal onder meer het Boomfeestdaglabel worden uitgereikt. Ook dan zal er weer uitgebreid aandacht zijn voor het bijeen brengen van kijkers en deelnemers, al is het dan digitaal en zullen er nog diverse tafelgesprekken plaatsvinden; die komen na de uitzending zo snel mogelijk in twee talen op Vimeo en YouTube te staan.

Op deze kanalen zijn nu al promotiefilmpjes en de tafelgesprekken van van de KVBC-Awards en de Road Show te zien.

Bron: GrootGroenPlus
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven