AgriPlace Chain groeit als kool in Europa

"In de eerste 6 maanden van 2020 zijn meer dan 20 bedrijven in de agrarische sector volledig gebruik gaan maken van het systeem. We zien het aantal bedrijven dat gratis registreert op ons platform ook snel toenemen, wat ervoor zorgt dat bedrijven wereldwijd makkelijker informatie kunnen verzamelen en delen.’’

Dat vertelt Nico Broersen van AgriPlace. "In het afgelopen decennium zijn de eisen die consumenten, retailers en certificeerders stellen aan de kwaliteit, duurzaamheid en sociale aspecten van agrarische producten enorm toegenomen. Bovendien zijn deze eisen diverser geworden; wat door de ene klant wordt geaccepteerd, wordt door een andere klant afgewezen."

Meer werk en risico's
Het proces om alle benodigde kwaliteitsinformatie voor audits bij te houden en ervoor te zorgen dat alle producten aan de eisen van de klanten voldoen, is uitdagender en kostbaarder geworden.. Bovendien vragen klanten steeds vaker om informatie over de keten en controleren auditors strenger of alle documentatie in orde is. 

Groeiend bewustzijn
"We zien een groeiend bewustzijn bij bedrijven in de sector dat de handmatige manier om dit proces te beheren met Excelbladen, e-mails en SharePoint achterhaald is", vertelt Nico. "We zien dat een gemiddelde gebruiker van AgriPlace Chain 5000 kwaliteitschecks per jaar doet, daarbij kijkend naar certificaten, pesticide gebruik, verklaringen, specificaties en meer. Om dit handmatig goed bij te houden is steeds uitdagender. We hebben AgriPlace Chain speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de land- en tuinbouw om het werk bij het verzamelen en delen van deze informatie voor alle deelnemers in de sector te verminderen. Daarom zijn we samen met onze klanten voortdurend op zoek naar manieren om het nog eenvoudiger te maken om de kwaliteit in hun keten te beheren. Een voorbeeld hiervan is de koppeling met de GLOBALG.A.P. database. Zodra een GGN is ingevoerd, zorgt het systeem ervoor dat de GLOBALG.A.P. informatie altijd up-to-date is. Het platform biedt inzicht, tijdsbesparing en zekerheid voor elke schakel in de keten. "

Voor meer informatie:
AgriPlace
Oostenburgermiddenstraat 206
1018LL, Amsterdam
T: +31 (0) 854 897 333
E: info@agriplace.com
www.agriplace.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.