Niveaumetingssysteem voor vloeibare meststoffen krijgt upgrade

De tuinbouwtechniek is constant in ontwikkeling. Deze ontwikkelingen zijn vaak gericht op het verhogen van de productie en het verbeteren van de plantkwaliteit.

Maar dat is niet het enige waar winst te behalen valt: door processen te digitaliseren, wordt veel werk uit handen genomen en dit bespaart tijd. Daarom heeft groeispecialist Van Iperen in samenwerking met Stolze een niveaumetingssysteem ontwikkeld, zodat telers er zeker van kunnen zijn dat ze altijd voldoende vloeibare meststoffen hebben.

Automatische levering van vloeibare meststoffen
Goed voorraadbeheer is daarvoor noodzakelijk. Met het niveaumetingssysteem heeft Van Iperen op afstand inzicht in de voorraadniveaus van de vloeibare meststoffen. Meerdere malen per dag wordt een meting naar Van Iperen gestuurd zodra de voorraad onder een vooraf ingesteld niveau komt, zodat zij de tank tijdig kunnen bijvullen. Zo heeft de kweker geen omkijken naar het bestellen van meststoffen.


Het systeem in actief bij MG Grand

Vernieuwd systeem voor meer inzicht
Al sinds 2014 onderhoudt Stolze de installaties die bij dit systeem horen. Met de komst van 4G en nu 5G verouderde het systeem. Om bij te kunnen blijven met alle digitale ontwikkelingen, heeft Van Iperen in samenwerking met Stolze het systeem vernieuwd en heeft Stolze voor dit systeem een module ontworpen welke met het planprogramma van Van Iperen kan communiceren.

Hierdoor heeft niet alleen Van Iperen, maar ook Stolze op afstand inzicht in het systeem. Hierdoor kunnen mogelijke problemen eerder ontdekt en opgelost worden zonder hiervoor op locatie bij de klant te hoeven komen. Tevens kan preventief onderhoud zoals een software upgrade op afstand worden uitgevoerd. Hiermee is het systeem veiliger en betrouwbaarder geworden.

Stolze is exclusief dealer en installateur van het niveaumetingsysteem en zorgt voor de service en onderhoud van alle installaties. Op dit moment worden alle bestaande installaties bij klanten van Stolze in fases overgezet naar het nieuwste systeem, inclusief een software upgrade.

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven