Eerste biologische bomen van Van den Berk dit najaar leverbaar

Met trots maakt Van den Berk Boomkwekerijen bekend dat vanaf dit najaar de eerste biologische bomen van de kwekerij leverbaar zijn.
Deze bomen, verkrijgbaar in de maten 18-20 en 20-25, zijn Skal gecertificeerd. Deze biologische productie is één van de eerste ontwikkelingen die de boomkwekerij onder de naam TREEVOLUTION presenteert. "TREEVOLUTION, het 'virtuele kennislab' van Van den Berk: een plek waar we laten zien hoe wij met elkaar aan een groene toekomst werken, een plek waar we kennis en ervaringen delen, een plek waar we onderzoeken hoe we met klimaatveranderingen en biodiversiteit om kunnen gaan, een plek die de komende jaren steeds belangrijker zal worden", zo luidt de LinkedIn-post.

Bron: Van den Berk

Op de eigen website heeft Van den Berk Boomkwekerijen het volgende bericht geplaatst:

Biologische bomen - Skal-gecertificeerd
In 2016 is Van den Berk Boomkwekerijen begonnen met de teelt van biologische bomen. Er was nauwelijks biologisch uitgangsmateriaal in de markt verkrijgbaar maar dat was geen beletsel want de cyclus moet ergens beginnen en ook de wetgeving voorziet daarin. Na een omschakelperiode van totaal drie jaar, waarvan één jaar uitsluitend voor de grond, zijn we gestart met een klein proefperceel. Ieder opeenvolgend jaar is daar een nieuw perceel bij gekomen. De komende jaren zal de productie van biologische bomen verder worden opgeschaald.

Kwaliteit
De resultaten zijn goed: het zijn gezonde en kwalitatief uitstekende bomen die niet onder doen voor vergelijkbare bomen die elders op de kwekerij worden gekweekt. Dat komt mede doordat we in de afgelopen vijftien jaar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in onze reguliere teelt zeer sterk terug hebben gebracht. We hebben daardoor veel kennis opgebouwd over alternatieve kweekmethodes en middelen. Het biologisch kweken van bomen past goed in deze lijn en onze ervaringen zijn positief. Wel is het kweekproces arbeidsintensiever waardoor het prijsniveau van de bomen hoger ligt dan bij reguliere kweek.

Leverbaar in 2020
In 2020 zijn de eerste biologische bomen leverbaar. Het gaat onder andere om de onderstaande soorten. Bijna alle bomen, behalve de wilgen en de beuken, zijn hoogstambomen. De verkrijgbare maten zijn 18-20 en 20-25 centimeter stamomtrek.

Fagus sylvatica, betakt
Betula pendula 'Zwitsers Glorie'
Amelanchier 'Ballerina'
Liquidambar stryraciflua
Acer freemanii 'Celzam'
Gleditsia triacanthos 'Shademaster'
Acer campestre 'Elsrijk'
Alnus x spaethii 'Spaeth'
Fraxinus americana 'Skyline'
Salix alba, knotvorm
Quercus robur
Platanus x hispanica 'Malburg'

Voor meer informatie:  0413 480480, info@vdberk.nl www.vdberk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.