Autogrow zet juist nu stap naar Europa

Met het aanstellen van een verkoopdirecteur voor Europa en het Verenigd Koninkrijk breidt Autogrow uit naar Europa. De verkoopdirecteur gaat werken vanuit Nederland.

De afgelopen maanden was het Nieuw-Zeelandse bedrijf, gespecialiseerd in digitale teeltoplossingen waaronder oogstvoorspelling, al in nauwe samenwerking actief bij klanten en distributeurs in Europa, waaronder grote tomatentelers. Onder hen Voort Tomatoes, aangesloten bij telersvereniging Prominent. 

Teler Joost van der Voort is blij met de samenwerking: “We telen al meer dan vijftig jaar tomaten waarbij technologie altijd een cruciale rol heeft gespeeld in ons succes. Met meerdere teeltlocaties en een toenemende productie, zoeken we naar oplossingen om beter en efficiënter te telen. AgTech-technologieën helpen ons daarbij en Autogrow is hier goed in, o.a. met sensortechnologie en teeltbeheeroplossingen."

Lokale aanwezigheid
Volgens Darryn Keiller, de CEO van Autogrow, mag de groeistap verbazing wekken in deze tijd, maar is het juist nu de tijd om naar Europa uit te breiden. "Juist in coronatijd mocht de productie van groenten en fruit niet stilvallen, terwijl Covid-19 telers voor flinke uitdagingen stelde. Met het oog op reisbeperkingen door corona, ook in de toekomst zullen die hoogstwaarschijnlijk blijven, is het nu de tijd om lokale aanwezigheid te bewerkstelligen." 

Eerder breidde Autogrow al uit naar de VS om de banden met de telers daar aan te halen. Datzelfde wil het Nieuw-Zeelandse bedrijf nu ook in Europa doen. "We willen graag onze nieuwe digitale teeltoplossingen FarmRoad, oogstvoorspellingstechnologie, en Folium, een klimaatsensor, introduceren."

Innovation Quarter helpt het bedrijf met de stappen die het wil zetten in Nederland. 

Voor meer informatie:
Autogrow
sales@autogrow.com
www.autogrow.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.