Zes bedrijven in de race voor Topsector T&U Innovation Prize 2020

De genomineerden voor de tweede editie van de Topsector T&U Innovation Prize zijn bekend gemaakt. De jury heeft uit de 26 inzendingen de zes genomineerden geselecteerd. 

De zes genomineerden zijn: Applied Drone Innovations B.V. uit Delft, Delphy Digital uit Bleiswijk, PATS - Bat-like drones uit Delft, Sigrow Stomata Camera uit Wageningen, Vertigo Technologies/Fresco ook uit Delft, en de enige internationale genomineerde is Vivent SARL uit Vaud, Zwitserland.

Juryvoorzitter Harrij Schmeitz van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen is onder de indruk van de inzendingen. "De kwaliteit van de inzendingen was hoog, niet alleen in de breedte van technologie maar ook in de gewassen: van kas tot open teelt en van tomaat tot blauwe bes. Het was geen eenvoudige uitdaging maar de jury heeft op basis van het haar aangeboden materiaal deze zes inzendingen genomineerd voor het vervolg van de competitie.

De zes genomineerden hebben volgens de jury een innovatie voorgedragen welke aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van ‘unmanned growing concepts’. Automatisering en robotisering zijn belangrijk voor de tuinbouw. Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten naar efficiëntere teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces.

De Innovation Prize stond open voor zowel Nederlandse als internationale entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) met een innovatieve technologie, welke tegelijkertijd bijdraagt aan duurzaamheid en/of circulariteit.

Prijsuitreiking
De genomineerden presenteren hun innovatie op dinsdag 6 oktober a.s. tijdens het HeroFestival in Den Haag – ook te volgen via livestream - aan zowel de jury als de deelnemers van het event. Op basis hiervan zal de jury haar keuze maken. Het publiek kan vanaf 7 oktober ook zijn stem uitbrengen via www.IMPACT2025.nl. De uitreiking vindt plaats op 23 oktober 2020 tijdens het event ‘RoboCrops the Gathering’ in het World Horti Center in Naaldwijk, uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.

TU Delft AgTech Institute
De tweede editie van deze award wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met het TU Delft AgTech Institute. Het winnende team ontvangt onder meer een kennisvoucher ter waarde van € 25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de innovatie verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen.

Verder ontvangt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500,-). En de winnaar ontvangt media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-.

YES! Delft, de toonaangevende tech incubator in Europa, stelt voor een van de deelnemers een plek beschikbaar in het YES!Delft Accelerator program. De genomineerde deelnemers kunnen bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen University & Research (Academic Consultancy Training programma) en/of maken kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te mogen volgen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.