Rite Hite GmbH biedt geavanceerde oplossingen voor koel- en diepvrieshallen

"Door optimale afdichting bespaart men veel energie tijdens het distributieproces”

Energieverlies en bijgevolg hoge kosten zijn een bekend fenomeen in de koelopslag en diepvriessector. Zowel tijdens het laden en lossen als bij het openen en sluiten van de inpandige koelruimtes gaat dagelijks voor duizenden euro’s aan energie verloren. Zonde en absoluut onnodig, klinkt het bij Rite-Hite GmbH in het Duitse Volkmarsen. De internationale toeleverancier en expert op het gebied van geavanceerde oplossingen voor de koelopslag is inmiddels al een bekende speler in tal van sectoren, maar ziet ook veel potentie binnen de AGF-sector, laat product manager Gerwin Jansen desgevraagd weten.


Het Eqlipse-systeem van Rite-Hite GmbH in de dagelijkse praktijk.

De producten van Rite-Hite GmbH worden onder meer in meerdere distributiecentra van Duitse retailers en groothandelsketens. “In plaats van enkelvoudige oplossingen streven wij met name naar een totaalsysteem voor een efficiënte en kostenbesparende koelketen. Naast de bekende oplossingen voor het laadperron en deuropeningen, bieden wij tal van geavanceerde oplossingen voor koel- en diepvrieshallen”, licht Gerwin toe. 

Rite-Hite GmbH is gevestigd in het Duitse Volkmarsen, maar beschikt daarnaast eveneens over een productievestiging in Polen en servicekantoren in diverse Europese landen. Ondanks Corona is er aan investeringen op het gebied van koelopslag momenteel geen gebrek. Jansen: “Er is nu juist een grotere vraag naar langer houdbare producten, zoals diepvriesartikelen. De capaciteit van dit soort distributiecentra moet om die reden worden uitgebreid, waardoor er momenteel veel beweging in ons marktsegment is.”


ISO-laadperron

Koeldeuren: Energiebesparing tijdens de koelopslag
Het innovatieve bedrijf ziet binnen de levensmiddelenbranche met name potentie voor twee van zijn producten. Allereerst zijn er de koeldeuren in de twee varianten FasTrax FRLD (voor koel- en diepvriessector) en BarrierGlider (voor de diepvriessector). Nog altijd zijn de meeste koeldeuren vervaardigd uit zware, stalen panelen. Het nadeel hiervan is dat deze logge deuren relatief traag openen en sluiten, waardoor telkens veel energie verloren gaat. “Wij hebben daarom gekozen voor een lichter paneel (hoofdzakelijk PVC).” 

Rechts: Het koeldeursysteem FasTrax

In de levensmiddelensector wordt dikwijls gewerkt met ploegendiensten waardoor de deuren hoogfrequent worden gebruikt. “Door het lichte materiaal isoleren onze deuren weliswaar minder goed in vergelijking met staal. Dit wordt echter ruimschoots terugverdiend door de hoge open- en sluitsnelheden waardoor veel energie wordt bespaard bij het frequent openen en sluiten. Dit vergt een andere manier van denken bij de klant, we kunnen echter met cijfers hard maken dat onze oplossing binnen 2-3 jaar rendabel is.”

Afgedichte scharnieropeningen: Minder risico op derving
Naast de inmiddels erkende koeldeuren levert Rite Hite GmbH dockshelters die de scharnieropeningen van een vrachtwagen afdicht. “Voorheen was het zo dat een vrachtwagen aandockt en dat er altijd een behoorlijke ruimte tussen de achterkant van het voertuig en het laaddock open blijft.”


BarrierGlider is een geavanceerd koeldeursysteem voor de vriessector. 

Het systeem Eqlipse maakt gebruikt van een kunststof haak die deze scharnieropeningen (gemiddeld 0,25 m2) automatisch aan weerszijden afdicht. “Hierdoor gaat er ten eerste geen energie verloren tijdens het laad/losproces maar is er ook minder risico op derving als gevolg van invloeden van buitenaf, hetzij ongedierte of vocht, die de kwaliteit van de lading beïnvloedt. Dit is bijvoorbeeld in grote koelhallen voor AGF dan wel op groothandelsmarkten van essentieel belang.”

Meer informatie:
Rite-Hite GmbH
Gerwin Jansen
Carl-Zeiss-Str. 3
34471 Volkmarsen
T: +31 (0)653 / 266271
Email: gjansen@ritehite.com 
www.ritehite.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.