Uitnodiging openbare consultatie & webinar On the way to PlanetProof Plantaardige producten 2021

De criteria van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor plantaardige producten worden jaarlijks herzien. In de periode van 25 september tot 25 oktober zijn reacties op het voorstel voor het certificatieschema 2021 welkom. 

Doel herziening 
De herziening van dit jaar is gericht op samenvoeging van de certificatieschema’s Centraal-Europa en Zuid-Europa tot één schema voor heel Europa. Hiermee wordt duidelijkers welke eisen On the way to PlanetProof stelt aan telers en wordt de vereiste inspanning van de telers in alle landen zoveel mogelijk gelijk. Naast de harmonisatie van de eisen, zijn een aantal knelpunten opgelost en is het schema op een aantal punten geactualiseerd, waaronder de lijsten van toegestane gewasbeschermingsmiddelen.

Ingangsdatum en overgangsperiode  
Het nieuwe schema is geldig vanaf 1 januari 2021.  

  • Voor de regio Zuid-Europa geldt een overgangsperiode van 5 maanden. Dit betekent dat gewassen geteeld in regio Zuid-Europa tot 1 juni gecertificeerd mogen worden op basis van het huidige schema (PP.2-SE). 
  • Voor de regio Centraal-Europa geldt een overgangsperiode van 2 maanden. Dit betekent dat gewassen geteeld in regio Centraal-Europa tot 1 maart 2021 gecertificeerd mogen worden op basis van het huidige schema (PP.3). 

Openbare consultatie 25 september – 25 oktober  
Als onderdeel van de herziening organiseert SMK een openbare schriftelijke consultatie (bij wijze van hoorzitting) voor alle geïnteresseerden om te reageren op het conceptschema voor 2021 (zie hieronder de link naar de documenten).  De consultatie is open voor reacties tot 25 oktober. Dit is de laatste mogelijkheid om input te leveren voordat het College van Deskundigen agro/food Plantaardig het herzien certificatieschema definitief vaststelt. 

Tijdens de consultatie periode organiseert SMK drie live webinars: in het Nederlands, Engels en Spaans. Tijdens de webinars wordt een toelichting gegeven op het voorgestelde certificatieschema en is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. De Nederlandstalige webinar zal plaatsvinden op donderdag 8 oktober van 15:00 tot 16:30 uur. 

Reageren/ aanmelden 

  • Het concept certificatieschema 2021 en de toelichting op de wijzigingen kunt u hier downloaden
  • Reageren op de voorstellen kan online via het feedbackformulier
  • Aanmelden voor de webinar op 8 oktober (15:00 tot 16:30 uur) kan hier

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met SMK (e-mail: smk@smk.nl / 070 358 63 00).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.