ROC Kop van Noord-Holland en Clusius College samen verder

De besturen van het ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College zetten in op een fusie. In de afgelopen periode hebben de colleges van bestuur intensief met elkaar gesproken over de toekomst. Vanaf het begin zijn ook de beide raden van toezicht bij deze gesprekken betrokken. De afgelopen week hebben de raden van toezicht de beide CvB’s de opdracht gegeven om een fusievoorstel uit te werken.

Aad de Wit, Rien van Tilburg en Gerard Oud

Een fusie voor een breed lokaal en regionaal onderwijsaanbod
Met name de demografische ontwikkelingen in de regio zijn aanleiding om samen naar de toekomst te kijken. Beide besturen willen dat alle jongeren ook in de toekomst een (v)mbo-school in de buurt hebben en dat er voor werkenden aanbod in de regio is van cursussen en (bedrijfs)opleidingen.  Door een fusie kunnen de scholen breed lokaal en regionaal onderwijsaanbod behouden, dat goed aansluit op de arbeidsmarkt. Ook wordt de aansluiting van het vmbo op het mbo versterkt. Daarnaast wordt er door samen te werken een kwaliteitsslag gerealiseerd in de onderwijsondersteunende processen en wordt de bedrijfsvoering robuuster. 

Nu beide raden van toezicht de opdracht hebben gegeven, wordt er een voorstel tot fusie opgesteld. Dit is het voorgenomen fusiebesluit.  Over dit voorgenomen besluit van de beide besturen geven de medezeggenschapsorganen van beide instellingen hun advies. Het streven is om in februari 2021 definitief het fusiebesluit te nemen en op 1 januari 2022 feitelijk te fuseren.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.