Toekomstvisie Provincie Utrecht: glastuinbouw verder concentreren in Harmelerwaard en Derde Bedijking

Tholen - Provincie Utrecht heeft een nieuw Ontwerp Omgevingsvisie en Ontwerp Interim Omgevingsverordening gepresenteerd (overal in provincie ter inzage t/m 2 november), waarin grofweg is vastgelegd hoe men de ruimtelijke toekomst van de provincie voor zich ziet. Oftewel, waar mag wat gebouwd worden, wie mag welke activiteiten ontplooien, welke ontwikkelingen qua infrastructuur, landbouw en industrie zullen worden aangemoedigd en welke niet?


Klik hier voor groot

Voor wat betreft de glastuinbouw feitelijk geen nieuws. De provincie kent twee glastuinbouw concentratiegebieden: in de Harmelerwaard (bij Harmelen, tussen Woerden en Utrecht) en de polder Derde Bedijking in De Ronde Venen (bij Mijdrecht). "Bundeling van glastuinbouwbedrijven vinden we uit landschappelijk oogpunt gewenst en levert bovendien economische en milieutechnische voordelen op, bijvoorbeeld door samenwerking op het vlak van duurzame energie (o.a. bij de winning van aardwarmte)."

Klik hier voor meer informatie & de Omgevingsvisie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.