Vier nieuwe toelatingen beschermingsmiddelen voor glastelers

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand tot vier nieuwe toelatingen besloten. Het gaat om Eradicoat Max, Valmec EC/Valmec EW, Helioterpen Zwavel en Botector. Kasgroenten- en zachtfruittelers kunnen, binnen de etiketgrenzen, de middelen gaan gebruiken. 

Eradicoat Max (16056 N) 
Dit insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof maltodextrine wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelt van klein fruit, bladgroenten, peulgroenten, vruchtgroenten, kruiden (vers of gedroogd), bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt en veredeling- en zaadteelt van akkerbouw, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen .

Valmec EC (16072 N) en Valmec EW (16073 N )
Deze twee mijtenbestrijdingsmiddelen op basis van de werkzame stof abamectine worden voor professioneel gebruik toegelaten in de teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil (bedekte teelt) en tomaat (bedekte, niet-grond gebonden teelt).

Helioterpen Zwavel (16063 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof zwavel wordt voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van komkommer (niet grondgebonden bedekte teelt). 

Botector (16066 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Aureobasidium pullulans strains DMS 14940 en 14941 wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de teelt van druif, aardbei, bessen en braam- en framboosachtigen (Rubus spp.). 

Ook zijn er twee etiketuitbreidingen met glastuinbouwrelevantie. 

Azatin (14936 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof azadirachtin wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de toepassing in de bedekte teelt van cucurbitaceae. 

V10 (15614 N)
Deze elicitor op basis van de werkzame stoffen Mild Pepino Mosaic Virus isolate VX1 en Mild Pepino Mosaic Virus isolate VC1 heeft een uitbreiding van het etiket gekregen voor professioneel gebruik betreffende de opkweekfase van tomaat. 

Tot slot krijgt Vacciplant (13383 N), o.a. voor de bedekte teelt van aardbei, een herregistratie.

Bekijk hier bij het Ctgb alle septemberbesluiten voor:
-gewasbeschermingsmiddelen
-biociden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven