Roos op leeftijd strekt minder

Bij de perfecte roos is het gewas Red Naomi! nu zeven jaar oud en dat werkt door in de ontwikkeling. Deze zomer bleef de gewenste lengte achter. Aan de hoeveelheid zonlicht kan dat niet liggen. Die was er voldoende dit jaar, maar in juli werd geconstateerd dat in de uitlopende scheuten relatief snel een knop werd aangelegd.

Om in telerstermen te spreken: het gewas was erg generatief. Bij het twee jaar oude gewas Avalanche werd dit niet gezien. Voor perfecte rozen is een korte tak niet gewenst. De vraag is dan natuurlijk weer: 'Waarom zien we deze takopbouw?' Is dit gelegen in de leeftijd, de manier van uitlopen, de manier van knippen, de wortelkwaliteit of het gebruik van LED of nog andere oorzaken. Dat is altijd weer een puzzel die niet simpel is op te lossen. Als je bij Red Naomi! een minder kwaliteit en bij Avalanche een goede kwaliteit hebt na de hittegolf van begin augustus, wat is dan de oorzaak. Nu eind september zien we de Red Naomi! wel weer opknappen maar daar zal toch weer een snee duur (6-7 weken) overheen gaan om het echt goed te krijgen.

Klik hier voor een nadere update van de proef op Kas als Energiebron.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.