Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kansen voor AGF?

Nieuwe Short sea verbinding tussen Bilbao en Moerdijk

De haven van Moerdijk krijgt met een nieuwe short sea-route van WEC Lines een rechtstreekse verbinding met de Baskische haven Bilbao. Dat is tegelijkertijd een primeur omdat dit de eerste rechtstreekse verbinding is tussen Moerdijk en Spanje. Bilbao ontsluit de toegang tot belangrijke Spaanse logistieke knooppunten als Zaragoza, Barcelona, Valencia en Madrid. Omgekeerd krijgen ze in Spanje via Moerdijk directe toegang tot de oostkust van het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland en Polen. 



Groenten en fruit

"Via treinverbindingen en geconditioneerd wegtransport met het achterland komt de haven van Bilbao ook in aanmerking voor het verschepen van Spaanse AGF naar Nederland," aldus Ceasar Luikenaar van WEC Lines Short Sea. "In algemene zin zou je kunnen zeggen dat meer en meer shortsea oplossingen via Modal shift geschikt gemaakt wordt om verse en gekoelde lading mee te nemen van Zuid- naar Noord-Europa. Deze nieuwe dienst is bewust point-point opgezet om vertragingen in derde havens (zoals de VK) te voorkomen en een betrouwbaarheid te garanderen. We verwachten bijvoorbeeld koellading (citrus bijvoorbeeld) van Spanje naar Scandinaviƫ aan boord of bewerkte tomatenproducten uit Noord-Spanje naar de VK, Benelux en Duitsland. Met de aankomende Brexit is de verbinding via Moerdijk ook interessant zodat de lading gelijk in de meest dichtbij zijnde haven in het VK komt. De hele Oostkust wordt ontsloten vanuit Moerdijk met partner / collega rederij A2B Online die perfect aansluit op de dienst naar Spanje."

Voor meer informatie:
Havenbedrijf Moerdijk
Plaza 3
4782 SL Moerdijk
Tel: +31 (0)168 38 88 88 
portoffice@portofmoerdijk.nl 
www.portofmoerdijk.nl

WEC Lines
Albert Plesmanweg 59
3088 GB Rotterdam
Tel: +31 (0)10 491 3350
office@nl.weclines.com
www.weclines.com 



Publicatiedatum: