CO2 GRO tekent overeenkomst met Rika BioFuel om VK, Nederland en België te bedienen

Het in Toronto gelegen bedrijf CO2 GRO Inc. heeft aangekondigd dat het een exclusieve marketingovereenkomst heeft getekend met het Britse bedrijf Rika Biofuel Developments Limited om de CO2 Delivery Solutions-watersystemen van GROW te verkopen aan de kasteeltsector in het VK, Nederland en België.

Hoogtepunten van de overeenkomst met Rika:

  • Rika ondersteunt de marketing, verkoop, installatie en klantenservice voor CO2 Delivery Solutions-systemen in de drie geografische markten
  • Rika heeft exclusiviteit voor één jaar in het VK, Nederland en België op basis van minimaal te behalen verkooptargets
  • Rika koopt CO2 Delivery Solutions-systeemcomponenten van GROW met tarieven op project-tot-projectbasis voor doorverkoop aan klanten van Rika.

De overeenkomst beslaat een gebied van 74 miljoen vierkante meter kasruimte. De Britse overheid schat dat de jaarlijkse inkomsten uit kasgeteelde groenten bijna £ 340 miljoen bedraagt uit 4,6 miljoen vierkante meter kasruimte. De Nederlandse kasteeltsector is nog veel groter met ongeveer € 1 miljard inkomsten in 2024 uit 46 miljoen vierkante meter areaal. 75% van dit gebied is voor de sierteelt en 11,6 miljoen vierkante meter voor de groenteteelt. De kasteeltsector in België beslaat 23 miljoen vierkante meter areaal voor tomaten, aardbeien en paprika's en jaarlijkse inkomsten van bijna € 340 miljoen.

Gregory Krupnikovs, een directeur van Rika: "we zijn gaan kijken hoe we met GROW zouden kunnen samenwerken begin 2020. Biogas bestaat meestal voor 40% uit CO2 en dat gaat weer terug de lucht in wanneer het biogas wordt verbrand. We zien een bedrijfsmodel om op een schone wijze CO2 op te vangen uit biogas met innovatieve methodes, zodat dit weer in kassen kan worden gebruikt met de CO2 Delivery Solutions van GROW." 

John Archibald, directeur van GROW: "Eén van onze doelen was om een agri-industriële partner te vinden waarmee we onze systemen kunnen aanbieden in de geselecteerde Europese markten. Het duurzame bedrijfsmodel en de Europese marktpenetratie van Rika past perfect bij onze eerste commerciële pogingen om de Europese kasteeltmarkt te betreden."

Voor meer informatie:
CO2 GRO
www.co2gro.ca
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.