Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor minder CO₂-uitstoot (SDE++ 2020) gepubliceerd

De Subsidieregeling duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) is 22 september 2020 gepubliceerd. De SDE++ 2020 is open van 24 november 2020, 9:00 uur tot 17 december 2020, 17:00 uur. Het budget is € 5 miljard. SDE++ kent vier fases. In de eerste fase kunt u alleen projecten met een subsidie-intensiteit tot maximaal € 65/ton CO2 indienen. Vervolgens stelt RVO de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot € 300/ton CO2. U vraagt uw subsidie aan via het e-Loket van RVO.

Exploitatiesubsidie
Met de subsidieregeling SDE++ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de vermindering van CO2-uitstoot. Dit wordt gerealiseerd door de productie van duurzame energie en vermindering van de inzet van aardgas in Nederland. De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat u subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie of de verminderde uitstoot van CO2.

Webinar
Op 30 september wordt een webinar gehouden waarbij u meer informatie kunt krijgen over de wijzigingen in de bestaande categorieën, de nieuwe categorieën en de gewijzigde manier van rangschikking. U kunt zich hier aanmelden.

bron & foto: RVO

Publicatiedatum: