Subsidie voor minder CO₂-uitstoot (SDE++ 2020) gepubliceerd

De Subsidieregeling duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) is 22 september 2020 gepubliceerd. De SDE++ 2020 is open van 24 november 2020, 9:00 uur tot 17 december 2020, 17:00 uur. Het budget is € 5 miljard. SDE++ kent vier fases. In de eerste fase kunt u alleen projecten met een subsidie-intensiteit tot maximaal € 65/ton CO2 indienen. Vervolgens stelt RVO de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot € 300/ton CO2. U vraagt uw subsidie aan via het e-Loket van RVO.

Exploitatiesubsidie
Met de subsidieregeling SDE++ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de vermindering van CO2-uitstoot. Dit wordt gerealiseerd door de productie van duurzame energie en vermindering van de inzet van aardgas in Nederland. De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat u subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie of de verminderde uitstoot van CO2.

Webinar
Op 30 september wordt een webinar gehouden waarbij u meer informatie kunt krijgen over de wijzigingen in de bestaande categorieën, de nieuwe categorieën en de gewijzigde manier van rangschikking. U kunt zich hier aanmelden.

bron & foto: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.