Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luc Meijs, Thysia

Repeterend en geestdodend werk beu? "RPA biedt uitkomst"

Tholen – Na het succes van het vorige webinar van Thysia in juni besloot het bedrijf het nog eens dunnetjes over te doen met een nieuw webinar over robot-gestuurde procesautomatisering. Wat dat precies is? Dat legt Luc Meijs van Thysia samen met partner Uipath, die de software voor deze toepassing heeft ontworpen, en klant Eosta uit. 

Robotgestuurde procesautomatisering, in het kort aangeduid als RPA, bestaat niet uit futuristische robotarmen of zelfrijdende karretjes in het magazijn. Het zijn software robots die bepaalde bedrijfsprocessen op de achtergrond ondersteunen, bijvoorbeeld bij het opmaken van orders voor klanten.

Waar RPA nog wel eens wordt gezien als concurrent van BPM is het eigenlijk een belangrijk onderdeel van BPM, wat staat voor Business Process Management. De twee sluiten elkaar dus niet uit maar versterken elkaar juist, het is complementair, zegt Luc Meijs van Thysia”. BPM is bedoeld om bedrijfsprocessen te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren. RPA kan op zijn beurt onderdelen van dat proces volledig automatiseren, waardoor men tijd kan besparen en het repetitief werk kan verminderen voor de werknemers.

Dus hoe werkt het nu precies? Dat legt Luc uit aan de hand van de klantencase van Eosta, importeur van biologische groenten en fruit. “Eosta had een aantal dagelijkse taken op kantoor wat repeterend werk was en vaak gevoelig voor fouten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overtypen van gegevens van het ene naar het andere systeem voor het aanmaken van een verkooporder. Dat is werk wat goed te automatiseren is met RPA. Zo ga je van de 4 uur per dag die men normaal aan deze taken besteed naar 10 minuten.

“RPA biedt bovendien een aantal voordelen als het gaat om de implementatie van de software robots binnen een bedrijf. Het is makkelijk aan te passen aan de bestaande softwaresystemen en kan ermee communiceren en de robot kan zich aanpassen aan de snelheid van bestaande softwaresystemen. Bij elkaar geeft dat het voordeel dat het makkelijk te implementeren is binnen je huidige applicatielandschap en dat de drempel laag is om ermee te beginnen door de geringe opstartkosten. Je kan immers klein beginnen met het automatiseren van één taak en als het bevalt kun je de software robots meerdere taken laten uitvoeren en het zo bredere uitrollen in je organisatie.”

Voor meer informatie:
Luc Meijs
Thysia
Tel: +31 (0)76 521 88 46
Mob: +31 (0)76 207 99 66
lmeijs@thysia.eu
www.thysia.eu