Bestuurslid Ruud Maarschall verlaat hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Dagelijks bestuurslid Ruud Maarschall vertrekt om persoonlijke redenen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Binnen het dagelijks bestuur is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles middelen, duurzaamheid, innovatie en participatie.

Sinds 2015 is Ruud Maarschall hoogheemraad bij Hollands Noorderkwartier. In de periode 2015 tot 2019 was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles waterketen en duurzaamheid. Sinds 2019 was hij portefeuillehouder financiën.

"Het is met pijn in het hart dat ik het hoogheemraadschap ga verlaten om persoonlijke redenen. Ik voel mij zeer betrokken bij de belangrijke maatschappelijke taken van het waterschap. Een waterschap dat middenin de maatschappij staat. We werken aan veilig, schoon en voldoende water met oog voor mens en natuur. Daar heb ik mij ten volste voor ingezet", vertelt Maarschall.

Klimaatneutraal waterschap
Onder zijn regie zette het hoogheemraadschap ambitieuze stappen op weg naar een klimaatneutraal waterschap in 2025. 11 november aanstaande wordt er tijdens een vergadering afscheid genomen van het algemeen bestuur.

Dijkgraaf Luc Kohsiek betreurt het vertrek van Maarschall, maar respecteert zijn keuze. "Ruud Maarschall is een uiterst ervaren, betrokken en innemende bestuurder, die de kunst verstaat om mensen te verenigen. Wij zullen zijn onverbeterlijke manier om de zaken positief te bekijken missen. Onder zijn leiding heeft ons waterschap grote stappen gezet in de energietransitie en in de bevordering van de biodiversiteit. Daarnaast zullen we zijn kundige beheer van onze financiën missen. Wij wensen de heer Maarschall alle goeds."

De partij van de heer Maarschall, Water Natuurlijk, draagt binnenkort een opvolger voor.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.