24 september

Online kenniscafé over duurzaam verpakken

ACCEZ en Greenport West-Holland organiseren op 24 september van 15.00 tot 17.00 uur een interactief, online kenniscafé rond het thema duurzaam verpakken. Tijdens de bijeenkomst wordt de case van Stolk Flora behandeld. Stolk Flora is actief ambassadeur in het Greenport-programma Plastics.

Voor kwekers en telers van sierplanten is de verpakking bijna net zo belangrijk als de plant of bloem zelf. Bescherming tijdens vervoer is één van de vele functies. De laatste jaren ontstaat echter steeds meer maatschappelijke bewustwording van de milieu-impact van producten én hun verpakkingen. Ook bij ondernemers groeit dit bewustzijn.

Een van die ondernemers is Stolk Flora uit Bleiswijk. Stolk Flora zoekt continu naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Prangende vraag van manager Koen van Koppen: ‘Op welke manier kunnen we onze verpakkingen verduurzamen?’ ACCEZ vroeg daarop acht wetenschappers naar hun kijk op dit vraagstuk. Dat bood een breed perspectief – van andere materialen tot volledig herzien van de sector – en wordt gebundeld in een position paper.

Onder anderen Koen van Koppen (manager Stolk Flora), Cathrien Ruoff (docent-onderzoeker product design Hogeschool van Amsterdam) en Nikki Groote Schaarsberg (junior onderzoeker circular packaging, Hogeschool van Amsterdam) delen hun visie. De bijeenkomst wordt geleid door Moderatie Henk van Latesteijn.

Deelname aan het kenniscafé is gratis. Meer informatie en aanmelden via www.accez.nl/24-09-20-online-kenniscafe-duurzaam-verpakken.

bron: Greenport


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.