Laboratoriaruimtes Naktuinbouw worden aangepast

Het laboratorium van Naktuinbouw groeide de afgelopen jaren flink in aantal toetsingen en medewerkers. De toetsfaciliteiten moeten up-to-date zijn en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen. Om hierin toekomstbestendig te zijn, is Naktuinbouw deze zomer gestart met een aantal aanpassingen aan te brengen aan de laboratoria ruimtes.

"Het afgelopen jaar vernieuwden we ons portfolio en breidden uit met 10% meer toetsen. We verwachten dat voor komend jaar weer te kunnen doen. Wij vinden het belangrijk toekomstbesteding te zijn en blijven. Hierdoor kunnen we de klant beter helpen, als organisatie slimmer werken en de kwaliteiten van onze medewerkers optimaal inzetten", schrijft Naktuinbouw.

De werkzaamheden
Het team Zaadanalyse betrok begin dit jaar een nieuwe ruimte. Deze heeft up-to-date-faciliteiten. Het gebouw staat apart van het toets laboratorium en het laboratorium voor Research & Development waar plantenziektes worden getoetst. Het R&D-laboratorium krijgt deze maand een aantal kleine aanpassingen.

Het huidige toets laboratorium wordt aangepast. Hier ontstaat meer ruimte voor de andere laboratoria-disciplines, met name de ziektetoetsen. Met de verbouwing kunnen de ruimtes efficiƫnter worden ingedeeld. Alle ruimtes gaan voldoen aan de strengste normen volgens de NVWA voor niveau ML II-laboratoria. De verbouwing van het toets laboratorium verloopt in fases. De eerste fase start oktober. De verbouwing is eind dit jaar klaar.

Daarnaast komt er een aparte ruimte die voldoet aan de huidige normen voor een ML III-laboratorium. Deze ruimte wordt ingezet bij uitbraken van onbekende of zeer risicovolle ziektes.

Bron: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven