Loonbedrijf Ed van Asten gecertificeerd voor AntiReflect

Jaarrond licht sturen door investering in nieuwe apparatuur

Het aantal coatings en oplossingen om licht in de kas te sturen breidt uit. Daarom heeft Ed van Asten Kasdekreiniging in het Limburgse America zich bijgeschoold en geïnvesteerd in nieuwe apparatuur.

AntiReflect zorgt voor meer licht in de kas doordat de coating de weerkaatsing op het kasdek vermindert. Dit effect ontstaat alleen bij het zorgvuldig aanbrengen van AntiReflect. Loonbedrijven worden gecertificeerd, waarmee ze bewijzen dat ze AntiReflect met de juiste techniek aanbrengen.

Ed van Asten wil met zijn tijd meegaan: “We willen een totaalpakket voor de tuinder bieden. Dan moet je inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Nu kunnen mijn klanten voor alle handelingen bij ons terecht: reinigen, schoonmaken, krijten en coaten. Het hele jaar rond.”

Belangstelling voor meer licht
Van Asten is actief in Zuid-Oost Nederland, in een brede straal rond America. Hij ziet de belangstelling voor AntiReflect langzaam groeien. “Ik zie zeker belangstelling voor meer licht in herfst, winter en vroege lente. In die periode is dat heel belangrijk. Tuinders vragen daarom naar de lichtopbrengst van AntiReflect. Ik merk wel dat de markt moet wennen aan het nieuwe product. Het is niet zichtbaar op het kasdek in tegenstelling tot andere coatings. Het vertrouwen in de meerwaarde moet nog groeien”, zegt hij.

Van Asten heeft geïnvesteerd in nieuwe apparatuur om AntiReflect op de juiste manier op te kunnen brengen. Ook heeft hij zich laten certificeren. “Het opbrengen is niet zo ingewikkeld als je het eenmaal in de vingers hebt. Voorwaarden zijn dat je de juiste materialen hebt en dat de weersomstandigheden tijdens het opbrengen goed zijn. Daar moet je wel rekening mee houden.”

Meer coaten
De loonwerker ziet twee tendensen de laatste jaren: meer belangstelling voor licht in de donkere periode van het jaar en een grotere behoefte aan bescherming tijdens hete zomers. “Ik zie een grote stijging van tuinbouwbedrijven die gaan coaten, terwijl ze dat voorheen nooit deden. Dat  blijven ze vervolgens ook jaarlijks doen. Dat is duidelijk ingegeven door de klimaatverandering. In 2020 heb ik heel veel ReduFuse IR opgebracht en ik verwacht dat de belangstelling blijft. De andere tendens is dat telers al enige jaren hun kas meer wassen om zo veel mogelijk licht binnen te laten. AntiReflect past goed bij die wens.”

Voor meer informatie:
ReduSystems
T: 013 507 53 99
E: sales@redusystems.com
www.redusystems.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.