Almeerse studenten enthousiast over leren bij Floriade

MBO College Almere, MBO College Poort en Floriade Expo 2022 gaan samenwerken om studenten de kans te bieden een waardevolle bijdrage te leveren aan de voorbereiding en organisatie van Floriade Expo 2022. “Onze studenten willen zich heel graag inzetten voor Almere in het algemeen en voor Floriade in het bijzonder.”

Met deze samenwerkingsovereenkomst – getekend op 15 september 2020 door Mark Vlasblom, directievoorzitter ROC Flevoland en Pieter Cloo, directeur Floriade Expo 2022 - faciliteert Floriade Expo 2022 studie- en stageprojecten voor studenten van de verschillende opleidingen van MBO College Poort en MBO College Almere. Voor de studenten van de brede niveau 2 opleiding Allround Medewerker betekent dit bijvoorbeeld dat studenten les krijgen op het Floriadeterrein en daar vervolgens direct aan de slag gaan. Studenten Marketing & Communicatie krijgen de opdracht Almeerse jongeren bij Floriade te betrekken door onder andere content te ontwikkelen voor social media. En studenten van de Veiligheidsopleidingen kunnen stagelopen bij beveiligingsprojecten op het Floriadeterrein.

Mark Vlasblom, directievoorzitter ROC Flevoland en Pieter Cloo, directeur Floriade Expo 2022 ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. Fotograaf: Floriade Academy 

Leren in de praktijk
Ook zal er op de onderwijslocaties een Floriadepaviljoen geplaatst worden zodat alle studenten de ontwikkelingen kunnen volgen en praktijkopdrachten op het gebied van duurzame ontwikkelingen kunnen uitvoeren. Directievoorzitter Mark Vlasblom is blij met de samenwerking: “Door onderwijs en bedrijfsleven nog dichter bij elkaar te brengen, kunnen studenten direct leren van de praktijk. We merken dat onze studenten enthousiast zijn over deze manier van levensecht leren. En zeker als ze daarmee een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen stad én nu ook aan de stad van de toekomst.”

Jong Talent
“Floriade Expo 2022 is er voor jong en oud. We organiseren een wereldtuinbouwtentoonstelling voor iedereen. Met Floriade Academy betrekken we jong talent bij ons project. Studenten lossen tot aan de Expo vraagstukken op voor de tentoonstelling. Ze ondersteunen afdelingen facility, communicatie en hospitality door stages en projectopdrachten. Tijdens Floriade maken de studenten onderdeel uit van ons operationele en facilitaire team en draaien ze fulltime mee in de Floriade-organisatie. Wij vinden het belangrijk jongeren te betrekken bij de thema’s van Floriade,” aldus Pieter Cloo, directeur Floriade Expo 2022.

Over MBO College Almere en MBO College Poort
MBO College Poort en MBO College Almere zijn onderdeel van ROC van Flevoland. Het ROC van Flevoland biedt ruim 130 opleidingen. Het ROC van Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student. De opleidingen worden als Beroeps Opleidende Leerweg (BOL, voltijds) en/of als Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL, deeltijd) gegeven.

bron: Floriade


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven