Openstelling SDE++ en verloop voorjaarsronde SDE+ 2020

In de Kamerbrief van 14 september 2020 is aangekondigd dat de Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) opent op 24 november a.s. De regeling wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant. De SDE++ is de opvolger van de eerdere SDE+. Van deze subsidieregeling werd veelvuldig gebruik gemaakt.

In de Kamerbrief staat ook dat een aantal zaken wijzigt ten opzichte van eerdere Kamerbrieven. Zo zijn de basisbedragen voor de CCS lager en bedraagt de openstelling in fase 1 voor 65 €/ton CO2. De SDE++ 2020 gaat van start op 24 november 2020 en sluit op 17 december 2020.

Eindstand voorjaarsronde
Ruim 7.000 projecten hebben een positieve beschikking ontvangen voor de subsidie SDE+ in het voorjaar van 2020. Voor de voorjaarsronde was een budget van € 4 miljard beschikbaar. Het totaal aangevraagde subsidiebudget bedroeg € 4,1 miljard. RVO ontving tijdens de openstelling 7.562 subsidieaanvragen.
De projecten waarvoor een positieve beschikking is afgegeven, hadden een totale waarde van ruim € 3,3 miljard. Hiervan heeft Zon-PV een aandeel van 6.882 projecten, dat 65% van het beschikte budget vertegenwoordigt.

bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.