Warja Abrosimova, Dekker Chrysanten

"Nederlanders erg gemist op Flowers Expo Moscow"

Hoewel veel beurzen in Europa worden gecanceld, vond van 8 t/m 10 september in Moskou de jaarlijkse beurs FlowersExpo plaats. Uiteraard was de beurs anders dan normaal, maar zowel op de beursvloer als online was er voor de bezoekers veel te beleven.

Dekker Chrysanten uit Hensbroek was de enige Nederlandse chrysantenveredelaar en -kweker die met een stand op de beurs aanwezig was. “Dekker is een vaste deelnemer aan de beurs en we wilden ook deze editie niet voorbij laten gaan. Juist in deze onzekere tijden is er enorm veel behoefte aan informatie,” weet Warja Abrosimova, Marketing Manager Eastern Europe bij Dekker. Naast Dekker was ook Straathof Young Plants, verkoper van Dekker stekmateriaal in Rusland, aanwezig.

Hoewel het aantal stands een stuk lager was dan normaal, was het bezoekersaantal vergelijkbaar met andere jaren. “De fysieke beurs had zo’n 10.000 bezoekers en daarnaast namen nog zo’n 1.500 mensen virtueel deel, waaronder ikzelf,” vertelt Warja. “Met pijn in mijn hart moest ik mijn reis naar Moskou afzeggen vanwege code oranje. Dat betekende ook improviseren, maar daar zijn Russen zoals ik goed in.” Warja was elke dag digitaal aanwezig op de beurs, steeds vanaf een andere locatie in Nederland. “Elke dag stond ik in een ander kas in Nederland en kon zo laten zien dat de kwekers gewoon weer de kwaliteitsrassen van Dekker telen voor de Oost-Europese markt. Daarnaast hebben we een film gemaakt met onze kwekers speciaal voor de beurs. Ook dat werd erg gewaardeerd.” Bezoekers konden op diverse schermen live meekijken met de film (hieronder) en haar uitzendingen.

Dmitry Turcan
De Dekker stand zelf werd bemand door een lokale marketingcollega en de beroemde Russische arrangeur en influenceer Dmitry Turcan. Iemand die wekelijks een miljoenenbereik heeft op social media. “Wij werken al lang samen met Dmitry. Hij is enorm populair en mede dankzij hem was onze stand ‘the place to be’. Er zijn werkelijk duizenden foto’s gemaakt op onze stand,” vertelt Warja tevreden. “Ondanks corona was de beurs voor ons een groot succes. Het is een hele goede keus geweest om toch deel te nemen, juist nu aanwezig te zijn werd door onze relaties bijzonder gewaardeerd. Op de stand lag een boek waarin bezoekers een boodschap, vragen of opmerkingen kwijt konden. Die was na de eerste dag al vol, zelfs met gedichten en persoonlijke boodschappen. Heel bijzonder en hartverwarmend.”


Links: Marketing specialist Olga Mamomova, samen met Dmitry Turcan. Rechts twee mensen van Souzsvetorg, een winkelketen in Moskou met zo'n 50 filialen.

Op de stand vertelde Dmitry Turcan bezoekers onder andere over het santini assortiment van Dekker. Warja: “Natuurlijk kende Dmitry onze rassen al, maar hij heeft zich nu nog meer verdiept in de kwaliteiten en mogelijkheden van onze santini’s. Hij vertelde me dat hij nog meer van santini’s is gaan houden.” Daarnaast was er uiteraard aandacht voor nieuwe introducties, zoals Montes. De witte troschrysant Montes is sinds een half jaar op de markt en is onderscheidend omdat de bloem op de vaas doorontwikkelt. De rassen van Dekker werden ook gebruikt tijdens de Russian Florist Cup en de Russian Florist Award tijdens de beurs.


Warja vanuit Nederland druk op de beurs

Tijdens FlowersExpo vond ook een conferentie plaats waar Warja Abrosimova namens Dekker een presentie hield over de turbulente markt tijdens de coronacrisis en daarnaast stil stond bij de toekomstige marktontwikkelingen. Daarbij kwamen ook de verdere digitalisering voorbij, o.a. bij FloraHolland. Die presentatie sloeg aan. “We werden zelfs benaderd of men de presentatie kon kopen. Een compliment, maar ook een signaal dat men echt naar informatie zoekt, juist in deze onzekere tijden.”

Loyaliteit
“Hoewel we uiteraard liever een normale beurs hadden gehad, heeft deze beurs ons veel nieuwe contacten opgeleverd. Juist omdat zo veel bedrijven niet aanwezig waren. Russen hechten veel waarde aan loyaliteit en wij hebben laten zien dat wij er zijn in goede, maar ook in moeilijke tijden. Veel bezoekers misten de Nederlandse kwekers die normaal aanwezig zijn. Ze kwamen mede daarom bij ons vragen om prijslijsten, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Wij werken altijd samen met Nederlandse kwekers, exporteurs en de importerende groothandel. Wij verwijzen alleen door. We kennen de keten goed en spreken letterlijk de taal van de lokale markt. Naast onze uitstekende rassen pluis- en troschrysanten en uiteraard santini, maakt dat Dekker een sterke partner.”  

Chrysantemum Valley 2020
Op dinsdag 29, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober, dagelijks van 9 tot 18 uur, organiseert Dekker Chrysanten Chrysantemum Valley. Klanten, handel en andere geïnteresseerden zijn welkom de bloeiproeven te komen bekijken. Gelieve uw komst van te voren met uw contactpersoon te overleggen, opdat drukte voorkomen wordt.

Meer informatie over de Chrysantemum Valley Days 2020 vindt u hier (PDF).

Voor meer informatie:
Dekker Chrysanten
Julianaweg 6a
1711 RP Hensbroek
www.dekkerchrysanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.