David van Tuijl: “Aanleg collectieve zuivering Bommelwaard ligt op schema”

De aanleg van 35 km riolering en 54 pompen om het afvalwater van 250 ha glastuinbouw in de Bommelwaard naar de waterzuiveringsinstallatie bij Zaltbommel te krijgen, is in volle gang. Begin september lag de uitvoering van het collectieve zuiveringsinitiatief nog mooi op schema, meldt chrysantenteler en woordvoerder David van Tuijl. Hij is ook lovend over het nog veel grotere collectief dat in het Westland gestalte krijgt.

Op schema en budget
Kort na het voortgangsoverleg met bestuurders en uitvoerders heeft David van Tuijl uit Brakel er alle vertrouwen in dat de eerste kubieke meters afvalwater uit tuinbouwcentrum Bommelwaard eind december de zuiveringsinstallaties in Zaltbommel passeren. “Na het lange en intensieve voorbereidingstraject zou dat heel veel voldoening geven”, zegt de teler en voorman van het regionale zuiveringscollectief. “Niet alleen omdat we daarmee voldoen aan onze wettelijk zuiveringsplicht, maar ook omdat we met elkaar zo’n lange, soms hobbelige weg hebben afgelegd. De uitvoering ligt op schema én budget, dus ik kan op dit moment alleen maar tevreden zijn.”

Klik hier voor het hele gesprek op Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.