Nog twee weken om de SLIM-regeling aan te vragen

Mkb-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten. Door een leerrijke werkomgeving aan te bieden, blijven medewerkers productief en goed inzetbaar. Ook maakt het bedrijven aantrekkelijk voor nieuw personeel. Alleen op deze manier kunnen mkb-ondernemers hun bedrijf goed aanpassen aan de veranderingen die de afgelopen tijd, mede door de coronacrisis, op de arbeidsmarkt hebben plaatsgevonden.

Een leerrijke werkomgeving kan helpen om deze veranderingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Maar ook door vernieuwde technologie en robots kunnen sommige banen veranderen of verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. Voor ondernemers is het moeilijk om goed personeel te vinden en te behouden. Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers hierbij.

Waar is de SLIM-regeling voor bedoeld?
De SLIM-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers. Zij kunnen via de SLIM-regeling maximaal € 24.999 subsidie krijgen voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen. Denk hierbij aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of loopbaanadviezen voor medewerkers. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie.

Tips & tricks voor het aanvragen van de SLIM-regeling

1. Bepaal of je in aanmerking komt
Alleen mkb-ondernemers komen tot en met 30 september 2020 in aanmerking voor de SLIM-regeling. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet van niet meer dan 50 miljoen euro. De SLIM-regeling is met name bedoeld voor kleine ondernemingen tot 50 werknemers.

2. Let op: aanvraag is mogelijk tot 30 september 2020
Nog tot en met 30 september kunnen mkb-ondernemers subsidie aanvragen voor maatregelen gericht op leren en ontwikkelen. Om van de regeling gebruik te maken, moeten bedrijven zich als aanvrager registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid.

3. Vul je aanvraag zorgvuldig in
Na het aanvragen volgt binnen 18 weken een bericht of de subsidie wel of niet wordt toegekend. Bij grote belangstelling wordt de volgorde van afhandeling bepaald op basis van loting.  

Aanvragen die op het moment van loting nog niet volledig zijn, moeten eerst worden herzien door de aanvrager. Pas als de aanvraag compleet is, kan beoordeling plaatsvinden. Dit gebeurt op basis van de volgorde die door loting is vastgesteld.

4. Investeer in de toekomst
De SLIM-regeling gaat uit van cofinanciering waarbij 40% van de kosten voor rekening van de onderneming zijn. Voor kleine bedrijven tot 50 werknemers is dit 20%. De overige kosten worden door de SLIM-subsidie gedekt. De kosten waarvoor je subsidie aanvraagt, moeten tenminste € 5.000 bedragen.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen én ervaringen van andere mkb-ondernemers vind je in de keuzekaart en op: Slimwerkgeven.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.